Săpun lichid sau solid – tu ce alegi?

1 54796 original jpg jpeg

Ai preferinţe atunci când vine vorba de produsul cu care te îmbăiezi, însă este important să ai în vedere şi câteva alte aspecte. Îţi usucă pielea, conţine parfum sau alţi agenţi dăunători? Ce variantă este mai bună?

Săpunurile solide tind să usuce mai tare pielea,decât cele lichide,deoarece conţine o substanţă cunoscută sub numele de hidroxid de sodiu chimic. Partea bună este că majoritatea săpunurilor conţin detergenţi sintetici (mai uşor de manipulat decât cei naturali,care pot fi imprevizibili),care îţi hidratează mai bine pielea. Caută formule pe bază de uleiuri hidratante,cum este uleiul de floarea soarelui şi uleiul de măsline.

Formulele îmbunătăţite ale gelurilor de duş fac două lucruri în acelaşi timp. După ce îndepărtează murdăria şi impurităţile,conferă pielii o hidratare bună datorită untului de shea din compoziţie. Dacă ai pielea sensibilă,alege un săpun lichid pe bază de apă de nucă de cocos,care te hidratează delicat şi nu lasă urme grase.

Dacă foloseşti un produs de exfoliere,vei avea nevoie de un prosop (lavetă de bumbac) sau de un burete,pentru a stimula circulaţia sangvină şi pentru a îndepărta definitiv celulele moarte. De ce este bine să exfoliezi? Permiţi pielii să se regenereze şi obţii strălucire de durată. Pentru rezultate şi mai bune,combină gelul de duş cu un exfoliant chimic. Poţi încerca acid salicilic sau acidul glicolic. Acestea îţi vor întineri garantat pielea!  

Poţi găsi anumite săpunuri parfumate,după care nu va mai fi nevoie să te parfumezi.  Dacă pielea ta este una sensibilă,caută produse parfumate (solide),mult mai discrete ca miros decât cele lichide.  

Fereşte-te de produsele aşa-zise „fără parfum”. Atunci când se adaugă agenţi de mascare,produsul poate pretinde că nu conţine parfum,şi asta pentru că nici un parfum suplimentar,proeminent,nu a fost introdus în formulă.



Recente

Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg