Delia are propriul ritual de compunere a pieselor

12 octombrie 2017   Viață de vedetă

Multe dintre versurile compuse de Delia şi fredonate în ultimii ani de o mulţime de români au fost inspirate din experienţe cât se poate de personale, după cum chiar jurata „X Factor” povesteşte. 

Artista a mărturisit că melodiile sale devenite hituri au luat naştere printr-un ritual în care se regăsesc, invariabil, aceleaşi elemente. ”Muzica este terapie, e o vindecare. Eu am scris multe piese într-un soi de terapie. Eu, un pix, o foaie şi un pian”, a explicat jurata X Factor.

Într-un astfel de moment creativ, au apărut melodii devenite celebre, precum ”Verde împărat” sau ”Cine m-a făcut om mare” şi, după cum spune Delia, multe dintre ele au ieşit la iveală dintr-o suflare. ”În momentul în care îmi vine inspiraţia, îmi ia cam o oră să pun totul într-o formă, apoi totul ţine de detalii!”, a povestit Delia.

Cât despre versuri, unele au o semnificaţie aparte pentru artistă. ”Au ieşit la iveală multe lucruri pe care le-am simţit de-a lungul vieţii, mai ales de-a lungul copilăriei. E foarte plăcut să stai să scotoceşti prin sertarele cu amintiri şi să pui pe hârtie nişte lucruri nespuse atunci când erai mic şi nu te băga nimeni în seamă”, a mai spus Delia, care în curând va lansa şi videoclipul piesei ”Verde împărat”.

Sursa foto: novatv.ro

Mai multe