Delia, "sechestrată" în China din cauza virusului mortal: "Punem măscuţe şi sperăm să fie totul bine"

25 ianuarie 2020   Viață de vedetă

Coronavirusul depistat în China, care a ucis deja 41 de oameni, a creat alertă mondială, mai ales că se răspândeşte cu repeziciune. Aflată în plină vacanţă în Singapore, Delia este una dintre româncele expuse pericolului iminent.

Şcolile s-au închis în China, se construiesc noi spitale pentru pacienţii infectaţi cu virusul mortal, iar turiştii din holtelurile zonelor aflate sub alertă li s-a sugerat să rămână în camere până la plecare. Delia şi soţul său, Răzvan, şi-au scurtat concediul şi vor să se întoarcă degrabă în ţară. 

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Pepe după ce fosta soţie l-a căutat. Oana Zăvoranu: "I-am trimis mesaj"

„Nu sunt sechestrată… dar nici nu am umblat azi, de când am aflat că au fost 3 cazuri aici. Am stat cuminţi în resort. Mâine în aeroport punem măscuţe şi sperăm să fie bine.”, a dezvăluit Delia, pe Instagram.

„Azi (24 ianuarie) şi mâine nu plecăm nicăieri. Din cauza virusului. Mâine venim acasă”, şi-a anunţat Delia fanii într-un scurt video, publicat pe Instagram, acum câteva zile.

Virusul din China a ajuns şi în Europa: trei cazuri de îmbolnăviri în Franţa

Un focar de coronavirus care a debutat în oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei, a provocat până în prezent decesul a 41 de persoane şi a infectat peste 1.300, relatează agenţiile de presă străine. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut "situaţia de urgenţă din China", însă a apreciat că este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

Citeşte şi: Chef Florin Dumitrescu, legat la aparate, pe patul de spital: “2 0 2 0. E de bine"

Simptomele noului coronavirus sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie). China a anunţat că virusul suferă mutaţii şi poate fi transmis prin contact uman.

Mai multe