Drama vieţii ei. Lisa Marie Presley şi-a descoperit tatăl mort, pe Elvis, la doar 9 ani

29 septembrie 2021   Viață de vedetă

A fost cântăreaţă, compozitoare, filantropist, mamă şi unică fiică a Regelui Rock 'n' Roll, însă viaţa ei n-a fost nici pe departe împlinită, perfectă...

După cum puncta chiar ea în propria biografie, Lisa a trebuit să-şi găsească singură drumul în viaţă menţinând, în acelaşi timp, strâns legătura cu familia ei faimoasă. Însă n-a reuşit de fiecare dată să menţină un echilibru sănătos.

Lisa a întâmpinat numeroase probleme financiare, în ciuda moştenirii unei averi de 20 de milioane de dolari de la tatăl el, Elvis Presley. Dar falimentul n-a fost singurul moment critic din viaţa ei. Până să ajungă să facă praf banii moşteniţi a trecut prin clipe greu de îndurat.  

Singurul copil al marelui Elvis a făcut cunoştinţă cu moartea chiar din copilărie, după cum a recunoscut chiar ea în 2003, când a vorbit despre acest lucru în emisiunea Larry King Live. Pe 16 august 1977, când avea numai 9 ani, ea a fost cea care a descoperit trupul neînsufleţit al tatălui ei căzut pe podeaua din baie, acasă la el, în Graceland.

În asemenea situaţie disperată, în timp ce partenera de-atunci a Regelui, Ginger Alden, încerca să-l readucă la viaţă pe Elvis, Lisa a sunat-o pe fosta iubită a tatălui ei, Linda Thompson. După cum a recunoscut şi Thompson în aceeaşi emisiune a lui Larry King, Lisa „mă suna din când în când pentru că eram foarte apropiate una de alta”, dar, de data aceasta, ea avea „un ton disperat”. „Linda, eu sunt, Lisa. (...) Tati e mort!”, i-a spus copila acesteia. 

Citește și Fiica lui Elvis, agresată sexual de iubitul mamei ei?

Când Larry King i-a cerut Lisei să detalieze întreaga secvenţă, să povestească ce se întâmplase în acea dimineaţă în Graceland, Presley nu s-a simţit deloc confortabil să vorbească despre asta. După ce mai trecuseră câţiva ani, însă, a fost capabilă să-şi amintească acea zi tragică.

„Era 4 dimineaţa, iar eu trebuia să fiu în pat dormind. El m-a găsit pe mine prin casă...”, şi-a amintit Lisa în 2018, pentru Radar Online. Elvis a sărutat-o de „Noapte bună!” şi aceea a fost „ultima dată când l-am mai văzut în viaţă”.

La acea vreme, Elvis se lupta cu dependenţa de mâncare şi de medicamente şi, cu toate că fiica lui era prea mică pentru a-şi da seama ce se întâmpla, ştia şi ea că ceva nu era în regulă cu tatăl ei. „Ţin minte că i-am văzut, în primul rând, abdomenul şi că mi-am făcut multe griji în privinţa asta”, a mărturisit Lisa.

Vezi și Mariajul straniu avut de Michael Jackson şi Lisa Marie Presley – sex fals şi orgasme bizare

Trupul neînsufleţit al lui Elvis Presley a rămas în Graceland timp de trei zile după deces, dar acest lucru nu a speriat-o pe micuţa Lisa. „A fost o chestie care mi-a adus, în mod ciudat, o oarecare linişte, parcă nici măcar nu se întâmplase”, a dezvăluit Lisa Marie Presley.

Indiferent care au fost amintirile pe care le are fiica Regelui Rock 'n' Roll despre pierderea tatăl ei, moartea prematură a acestuia a determinat-o pe Lisa să se maturizeze mai devreme decât ar fi fost cazul şi a declanşat un şir nesfârşit de alegeri neinspirate pe care ea le-a făcut la maturitate – de la mariaje nereuşite la bătălii crunte pe custodia copiilor, pierderea averii, eşecuri profesionale şi sinuciderea singurului ei fiu.

Te poate interesa și Cum a aflat Lisa Marie Presley despre moartea lui Michael Jackson în cea mai ciudată zi din viaţa ei. Cine i-a dat vestea?

Joi, 12 ianuarie 2023, Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis Presley, a murit la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardiac, notează presa americană

Foto - Instagram Elvis Presley, arhivă

Mai multe