Hidratarea buzelor iarna- sfaturi simple de îngrijire
Ia-ţi adio de la buzele crăpate şi exfoliate din cauza vântului şi a frigului în sezonul rece. Urmează câteva sfaturi simple pentru hidratarea buzelor iarna ca să le redai catifelarea cu care te-ai obişnuit.
Buzele reprezintă cea mai delicată şi lipsită de apărare zonă a feţei. Pielea lor este extrem de vulnerabilă şi subţire, aproape că nu există glande sebacee în ea şi lipsesc complet grăsimile subcutanate implicate în termoreglare. Pielea buzelor devine deosebit de sensibilă iarna. Deoarece nu este capabilă să se ajute, este necesar să o îngrijeşti constant.
Balsamuri protectoare pentru hidratarea buzelor iarna
Buzele moi şi catifelate reflectă perfect întreaga senzualitate a unei femei. În plus, rujul şi luciul pe astfel de buze vor rămâne întotdeauna uniforme, ceea ce nu se poate spune despre buzele uscate şi crăpate. Pentru a face ca pielea buzelor să fie perfectă chiar şi iarna, amintiţi-vă de cel mai simplu mod de a o îngriji: hidratarea prin aplicarea unui balsam sau a unui ruj protector. Aceste produse ar trebui să nu lipsească din trusa cu cosmetice pe toată durata lunilor reci ale anului. Este mai bine să optezi pentru produse cu acid hialuronic. Dar nu le aplica înainte de a ieşi din casă. Foloseşte creme hidratante pentru noapte. Pentru cel mai reuşit efect, presează uşor buzele cu vârful degetelor după aplicarea cremei.
Mai citeşte şi: Mască pentru păr uscat - remediile naturiste pe care trebuie să le încerci acasă
Rujul cu vitamina E, nelipsit din trusa de machiaj
Cu cât îl aplici mai des, cu atât mai bine. Iarna, rujul devine un agent protector pentru buze, nu doar un produs decorativ. Spune NU! rujurilor persistente, iarna este mai indicat să foloseşti un ruj cu vitamina E asemănător cu luciul de buze sau cu balsamul. Lasă rujurile persistente pentru lunile călduroase, deoarece usucă foarte mult pielea buzelor, care în timpul iernii trebuie să fie mult mai hidratată. Nu-ţi fie teamă că machiajul tău nu va fi la fel de sclipitor. Optează pentru cel nude, în culori calde.
Uleiuri vegetale- esenţiale pentru hidratarea buzelor iarna
Poţi preveni crăparea buzelor în lunile de iarnă dacă îţi faci o regulă simplă: să le ungi cu ulei vegetal cald. Cele mai hrănitoare sunt: uleiul de măsline, de piersică, de caise sau de sâmburi de struguri. Ţine-l pe buze jumătate de oră, apoi tamponează cu un şerveţel şi abia după aceea aplică rujul obişnuit.
Este util să-ţi răsfeţi pielea buzelor cu o mască hidratantă: amestecă un ulei cald de fructe, menţionat anterior, cu o linguriţă de miere şi aplică pe buze. Masează uşor. În acest fel vei obţine şi o exfoliere eficientă.
În comerţ vei găsi tot felul de exfoliante din zahăr pentru buze cu efect de netezire. Ei bine, ai grijă să nu le aplici mai mult de două ori pe săptămână.
Mai citeşte şi: De ce apar ridurile
Renunţă la ruj dacă ai buzele crăpate!
Dacă apar fisuri, pe perioada vindecării renunţă la ruj pentru că îţi va irita mai mult pielea. Pentru prevenirea crăpăturilor, un remediu eficient este masajul.
Aplică o cremă hidratantă pe buze şi cu mişcări uşoare masează de la centru spre colţul gurii. Peelingul blând al pielii buzelor trebuie efectuat regulat, dar nu mai mult de două ori pe săptămână. În acest scop, există produse speciale, cu extracte din plante sau din fruncte, cum ar fi peeling-ul pentru faţă şi buze pe bază de ulei de migdale.
Sursa poza: bustle.com