Glicerină

Glicerina este cel mai bun ingredient care îţi catifelează instant buzele. Foloseşte-l înainte de culcare, în fiecare seară şi vei observa, în timp, că buzele nu se vor mai crăpa, iar culoarea lor va căpăta o tentă de roz natural.

Oţet de mere

Datorită proprietăţilor sale, oţetul de mere înlătură petele de pe buze şi conferă strălucire. Diluează câteva picături de oţet în apă, înmoaie o dischetă de bumbac în amestec şi aplică pe buze. Lasă să acţioneze peste noapte şi clăteşte cu apă a doua zi.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru exfolierea buzelor şi îndepărtarea celulelor moarte. Aplicat o dată pe săptămână, acesta redă culoarea naturală şi le ajută să fie mai moi şi mai strălucitoare. Adaugă 1 linguriţă de bicarbonat în apă, amestecă şi aplică pe buze. Lasă să acţioneze pe parcursul nopţii şi îndepărtează cu apă a doua zi.

Apă de trandafiri

Preferata celebrităţilor de la Hollywood, apa de trandafiri este un adevărat elixir al frumuseţii buzelor. Poate fi un remediu excelent pentru buze închise la culoare sau depigmentate. Aplică apă esenţială de trandafir direct pe buze cu ajutorul unei dischete demachiante, însă ai grijă ca aceasta să fie rece, de preferat păstrată la frigider. Masează cu mişcări circulare pentru a stimula circulaţia sângelui şi lasă să se usuce peste noapte. Repetă procedeul în fiecare seară.

Rodie

Bogată în antioxidanţi şi vitamine, rodia ajută la reîmprospătarea culorii buzelor. Ai nevoie de 1 linguriţă de suc de rodie pe care poţi să o amesteci cu 1 linguriţă de suc de morcovi sau sfeclă. Aplică mixtura pe buze şi lasă să acţioneze peste noapte, apoi clăteşte dimineaţa.

Sursă foto: www.kadinomi.com