Infecțiile bacteriene, un pericol mortal? Totul despre cazul Madonnei

29 iunie 2023   Viață de vedetă

Binecunoscuta artistă Madonna a fost găsită inconștientă și a fost, drept urmare, internată la spital de urgență pe 24 iunie, unde a fost intubată pentru a i se salva viața. Era cât pe ce să moară din cauza unei infecții bacteriene!  

În cursul zilei de azi, 29 iunie, au apărut niște informații cutremurătoare despre starea de sănătate a uneia dintre cele mai cunoscute staruri pop din lume. Madonna a fost la un pas de moarte după ce a fost internată într-un spital din New York și intubată timp de cel puțin o noapte.

În momentul în care știrea a făcut înconjurul lumii, „Material Girl” se află în recuperare și răspunde la stimuli externi.

Impresarul vedetei, Guy Oseary, a dezvăluit pe Instagram în cursul zilei de ieri, 28 iunie, că clienta lui VIP „a făcut o infecție bacteriană severă, care a dus la internarea ei la Terapie Intensivă”, ne informează PageSix.

În timp ce presa de peste ocean susține că Regina Pop a ieșit de la Terapie Intensivă, Oseary e explicat că ea „este încă în spital. Dar se așteaptă din partea ei la o recuperare completă”. Totuși, Madonna chiar a fost în pericol de moarte? Cât de serioase sunt infecțiile bacteriene?

Ei bine, infecțiile bacteriene obișnuite au fost a doua cea mai frecventă cauză de deces în 2019, adică 1 om din 8 persoane care au murit înainte de pandemie la nivel global a fost înfrânt de o infecție bacteriană. Asemenea concluzie a fost trasă de cercetătorii care au realizat un studiu amblu și pe care l-au publicat ulterior în The Lancet.

În 2019, au existat 7,7 milioane de decese provocate de 33 de feluri de infecții bacteriene obișnuite. Cinci dintre acestea au dus la peste jumătate din toate decesele înregistrate din această cauză. Cei mai mortali patogeni bacterieni variază în funcție de locație și de vârsta pacienților.

Dar care sunt simptomele unei infecții bacteriene care ne poate veni de hac?

Mai întâi trebuie să știm că mai mult de 75% dintre cele 7,7 milioane de decese provocate de infecțiile bacteriene în 2019 au fost cauzate de infecții respiratorii la nivel inferior, infecții în sânge și infecții abdominale.

Printre infecțiile cunoscute sunt tuberculoza, malaria, HIV-ul, iar printre cei mai mortali patogeni se numără S. aureus și E. coli, care au depășit HIV/SIDA ca grad de severitate. Totuși rezultatele sunt relative, pentru că HIV-ul a primit 42 de miliaone de dolari pentru a fi cercetat, în schimb lui E. coli i s-au alocat 800  de milioane de dolari, lucru care fac e o mare diferență în rezultatele cercetărilor.

Cu alte cuvinte, la primul semn al infecției, prezentați-vă la medic!

Care sunt simptomele cel mai des întâlnite în caz de infecție? Apariția febrei, oboseala cruntă, noduli apăruți în gât, la subraț sau prin alte părți ale corpului, dureri de cap, amețeli și vomă.

Foto - Shuttestock

Mai multe