Laura Cosoi a creat o comunitate de 50.000 de mame într-o lună: „Eu te-am făcut, eu te IUBESC‟ – un spațiu sigur pentru părinți

26 august 2024   Viață de vedetă

Grupul „Eu te-am făcut, eu te IUBESC‟, creat pe Facebook de Laura Cosoi, actriță, influencer și mamă a patru copii, a devenit într-un timp record de doar o lună un adevărat fenomen, adunând 50.000 de mame. Comunitatea este în continuă creștere și se remarcă printr-o interacțiune activă și dinamică.

Lansat pentru a oferi un spațiu sigur și util pentru discuții, schimb de idei și strategii practice de parenting, grupul se adresează mamelor din România interesate de educația și creșterea copiilor. Scopul principal este de a sprijini părinții în fața provocărilor actuale, dar și de a reflecta asupra greșelilor trecutului și a riscurilor viitoare.

Citește și: Creștem cea mai deprimată generație de copii? Concluziile unei experte

„Sunt foarte fericită, nu m-am așteptat la o asemenea reacție din partea mamelor încă din prima zi de lansare a grupului. Ne-am strâns foarte multe, într-un timp foarte scurt, de unde desprind clar ideea că toate aveam nevoie de asta, de un spațiu sigur unde să spunem sincer prin ce trecem, să ne fim una alteia alături, să ne ajutăm cu sfaturi și idei și să ne mărturisim slăbiciunile, vulnerabilitățile sau temerile. Simt că acest <<împreună>> ne face să avem o plasă de siguranță în activitățile de zi cu zi. Este așa de bine să nu fii singur și să știi că te poți ajuta de forța grupului, de experiențele mamelor ca tine, de sfaturile și ideile care apar când ai mai mare nevoie‟, a declarat Laura Cosoi.

Grupul a devenit rapid un loc de dezbateri pe diverse subiecte legate de parenting, precum dependențele moderne ale copiilor, provocările educației sau impactul divorțului asupra celor mici. De asemenea, discuțiile inițiate de mame acoperă subiecte variate, de la rivalități între frați până la recomandări de activități și jocuri pentru copii.

Vezi și: „N-ai voie să vorbești neîntrebat!” plus alte reguli învechite de educație

„Grijile mamelor sunt infinite. Este foarte constructivă comunicarea mamelor din grupul nostru. Nu ne ferim să spunem lucrurilor pe nume, nu dăm verdicte, ci ne ajutăm cu sfaturi și cu soluții practice din experiența personală sau, uneori, doar cu o vorbă bună sau o încurajare. Eu propun din când în când teme de discuție legate de grijile mele de zi cu zi în legătură cu educația fetițelor mele, riscurile pe care le observ, trendurile în rândul copiilor din jurul lor, dependențele de tot felul la care copiii sunt expuși din cauza noastră, a societății, a contextului, a consumerismului excesiv. Însă fiecare mamă din grup inițiază discuții pe orice temă o neliniștește, pentru că acesta este scopul acestei comunități, să ne fim alături în grijile, întrebările și temerile fiecăreia.”, explică vedeta.

Laura Cosoi încurajează toate mamele să se alăture comunității „Eu te-am făcut, eu te IUBESC” pentru a găsi sprijin, prietenie și înțelegere într-un mediu online sigur, aici:

https://www.facebook.com/groups/8800084376684844

@arhivă personală

Editor: Raluca Toma

Mai multe