Tratamente de îngrijire cu sare
Te-ai gândit vreodată la un produs ieftin şi mereu la îndemână care să-ţi ofere beneficiile unor produse de îngrijire de calitate? Ei bine, acest produs este sarea. Folosită de femei încă din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru întinerirea pielii, sarea a devenit un ingredient important al produselor cosmetice moderne.
Sursă de minerale
Sarea are efecte miraculoase asupra pielii datorită mineralelor pe care le conţine. Acestea se găsesc în mod natural în corpul nostru, însă ele trebuie completate fiindcă se pierd de-a lungul zilei. De exemplu, magneziul din sare ajută la regenerarea ţesutului epitelial, sulful funcţionează ca un dezinfectant, iar potasiul ajută la hidratarea pielii. Zincul este un aliat în lupta cu arsurile solare, iar sodiul ajută la eliminarea toxinelor.
Foloseşte un produs de calitate
Vântul, umiditatea scăzută şi poluarea contribuie la îmbătrânirea tenului, lasându-l tern, uscat şi fragil, de aceea este important să-l îngrijeşti adecvat. Pentru o curăţare blândă a pielii,
dermatologii recomandă tratamentele cu sare de la Marea Moartă, care nu sunt atât de scumpe precum te-ai aştepta şi care se găsesc în magazinele cu profil naturist. Sub formă de săpun, mască sau gel, toate au o concentraţie însemnată de minerale care refac echilibrul natural al pielii şi proprietăţi antibacteriene. Sărurile din Marea Moartă mai sunt recunoscute graţie calităţilor fortifiante, antiinflamatoare şi calmante.
Măşti pentru ten luminos
Ca să obţii efectul dorit pentru pielea ta, nu este nevoie să utilizezi neapărat cosmetice din comerţ. Poţi face acasă câteva măşti simple, pe bază de sare de mare, care îţi vor reîmprospăta chipul:
Amestecă o lingură de brânză de vaci cu o lingură de smântână şi cu o linguriţă de sare. Aplică masca pe faţa curată şi las-o să acţioneze 10 minute. În acest timp poţi să masezi uşor pielea. După ce te-ai clătit, tamponează cu un prosop de bumbac. Folosită o dată pe săptămână, masca te va ajuta să scapi de punctele negre şi va estompa petele pigmentare.
Dacă ai acnee, prepară un exfoliant natural dintr-o lingură de chefir, o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de sare de mare. Nu aştepta ca sarea să se dizolve. Consisteţa măştii trebuie să fie asemănatoare cu o cremă. Las-o să acţioneze pe faţă 10 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Urmează procedeul o dată la 10 zile, până vezi îmbunătăţiri.
Tratament pentru unghii
Sarea înmoie cuticulele şi estompează aspecul îngălbenit al unghiilor. Amestecă într-un bol o cană de apă călduţă cu o linguriţă de sare, o linguriţă de zeamă de lămâie şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Înmoie unghiile în această soluţie 10 minute. Dacă vrei să-ţi întăreşti unghiile şi să le redai un aspect catifelat, ai putea încerca un remediu alcătuit din 200 ml de apă caldă, 2 linguri de sare de mare, câteva picături de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline. Ţine degetele în compoziţia rezultată 10 minute. Urmează tratamentul seara, de câteva ori pe săptămână.
Ponturi pentru coate şi călcâie fine
Atât pielea îngroşată de pe tălpi cât şi cea din zona genunchilor şi a coatelor este mai aspră şi are nevoie de o îngrijire specială. Oferă-ţi câteva minute de răsfăţ chiar la tine acasă! Pielea întărită se va înmuia şi va fi mai uşor de îndepărtat după ce vei face o baie în cadă, unde ai aruncat un pumn de sare de mare. În farmacii şi în magazinele cu profil naturist găseşti sare impregnată cu uleiuri parfumate, de lavandă sau de trandafir. Această sare specială te va ajuta nu doar să-ţi regenerezi şi să-ţi hidratezi pielea, dar şi să te relaxezi.
Sfat:
Nu folosi sare grunjoasă pentru măştile preparate în casă. Alege o sare cu o textură mai fină, care nu va irita tenul. În plus, nu exagera cu utilizarea produselor exfoliante pe bază de sare. Acestea pot afecta pielea sensibilă.