3 metode care-ţi curăţă porii pe timp de iarnă

1 69676 original jpg jpeg

În zilele friguroase, pielea devine uscată şi uşor iritată, motiiv pentru care porii se închid destul de uşor.

Spre deosebire de sezonul cald în care poţi folosi acizi sau agenţi de uscare,precum benzoil peroxid,pe timp de iarnă astfel de substanţe fac mai mult rău decât bine,din cauza faptului că pielea este sensibilă şi se inflamează destul de uşor. Însă,din fericire,există câteva metode uşoare de a menţine porii curaţi.

Baie de aburi

Într-un vas adaugă apa fierbinte,după care stai cu faţa deasupra lui,timp în care capul îţi este acoperit cu un prosop. Acest remediu este folosit de secole pentru îngrijirea tenulului,şi nu numai. Atunci când pui apa la fiert,adaugă şi câteva frunze dintr-o plantă laxativă,deoarece aceasta are rolul de a deschide porii.

Măşti pe bază de enzime

Produsele de îngrijire a tenului care conţin enzime sunt recomandate persoanelor care au pielea sensibilă,deoarece acestea nu usucă pielea şi nu o aspreşte ca în cazul scrub-urilor cu particule abrazive. Există numeroase enzime care funcţionează,precum papaya,seminţe de dovleac sau ananas. Alege o cremă sau o mască de faţă care are ca ingrediente active enzime din fructe.

Argilă

Una dintre cele mai simple metode de a-ţi curăţa porii este argila,care se găseşte în numeroase produse cosmetice. Pentru eliminarea punctelor negre şi netezirea tenului încearcă o mască cu argilă,pe care o poţi prepara chiar singură. Peste praful de argilă se adaugă fie apă minerală,fie suc din fructe naturale.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg