Trucuri isteţe pentru gene lungi şi dese

19 mai 2018   Viață de vedetă

Genele lungi şi dese dau frumuseţe ochilor, făcându-i să pară mai mari. De aceea, încercăm prin toate mijloacele să dăm volum genelor – fie folosind rimel, fie extensii, fie optând pentru trucuri eficiente.

Uleiul de ricin, hrănitor

Bogat în acizi graşi esenţiali şi vitamine, uleiul de ricin hidratează şi hrăneşte genele, stimulând creşterea lor. De asemenea, ajută la combaterea microorganismelor care îngreunează creşterea firelor de păr. Aplică-l seara, înainte de culcare, cu o perie curată sau cu o dischetă din bumbac şi lasă-l să acţioneze peste noapte. Clăteşte dimineaţa cu apă caldă. Îl poţi amesteca şi cu câteva picături de ulei de măsline sau cu ulei de nucă de cocos, care ajută la întărirea firelor de păr. Pentru rezultate vizibile, repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână, câteva luni la rând.

Hidratare cu aloe vera

Gelul extras din frunzele de aloe vera te poate ajuta să genele mai dese, fiindcă este bogat în vitamine şi substanţe nutritive. Amestecă o linguriţă de gel de aloe vera cu 2-3 picături de ulei de migdale. Aplică din pasta obţinută o cantitate mică pe gene, în special pe cele ale pleoapei superioare şi lasă să acţioneze cât mai mult în timpul zilei sau peste noapte. Clăteşte dimineaţa cu apă caldă, masând uşor pleoapele. Repetă procedeul cel puţin o dată pe săptămână, câteva luni la rând.

Coaja de lămâie, nutritivă

Bogată în vitamina C şi alte substanţe nutritive, coaja de lămâie ajută la creşterea genelor, oferind un plus de volum şi luminozitate. Pune într-un recipient o lingură de coajă de lămâie rasă şi o lingură de ulei de jojoba sau de măsline. După câteva ore, foloseşte o periuţă sau un beţişor şi aplică amestecul pe gene, ca şi cum le-ai da cu rimel. Lasă-l să acţioneze peste noapte, apoi clăteşte cu apă dimineaţa. Urmează acest remediu o dată pe săptămână, câteva săptămâni la rând. Dacă simţi că te ustură ochii sau te-ai iritat, e indicat să faci o pauză.

Atenţie! Foloseşte doar lămâi bio, dacă vrei să le foloseşti coaja. Lămâile obişnuite au coaja tratată cu pesticide.

Oul, pentru creştere

Proteinele din ou ajută la creşterea sănătoasă a genelor. De asemenea, oul conţine biotină şi vitamine din complexul B, cu rol important în îmbunătăţirea texturii. Bate un ou şi adaugă o linguriţă de glicerină, până obţii o pastă cremoasă. Înmoaie o dischetă demachiantă şi aplică pe gene. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Repetă procedeul de minimum 2 ori pe săptămână, câteva luni.

Ceaiul verde, antibacterian

Ceaiul verde este o altă soluţie pentru gene mai lungi şi mai groase. Este bogat în flavonoide care stimulează creşterea lor şi în compuşi cu rol antibacterian. Prepară o ceaşcă de ceai. După ce s-a răcit, înmoaie 2 dischete demachiante şi aplică-le pe ochi. Lasă-le să acţioneze asupra genelor până se usucă, apoi clăteşte cu apă rece. Repetă procedeul măcar o dată pe săptămână.

Trucuri Click! pentru femei!

•    Pentru a îmbunătăţi aspectul genelor, poţi masa pleoapele în fiecare zi câteva minute. Prin masare, stimulezi circulaţia sângelui şi, implicit, creşterea firelor de păr. În plus, acest truc te ajută împotriva căderii lor.

•    Înainte de a aplica rimelul, periază genele cu o perie uscată, mai groasă, care să ajute la descurcarea lor. De asemenea, ai grijă la demachiere! Nu te duce la culcare înainte de a te demachia, deoarece genele riscă să se usuce. Îndepărtează rimelul cu mişcări uşoare şi foloseşte un demachiant blând, care să nu agreseze genele şi să le sporească fragilitatea. Indicat ar fi să faci o pauză de rimel 1-2 zile pe săptămână.

•    Evită utilizarea genelor false, întrucât acestea deteriorează genele naturale când sunt folosite în mod regulat.

Mai multe