Ultimele cuvinte rostite de Michael Jackson înainte să moară

5 iulie 2024   Viață de vedetă

Pe 25 iunie 2009, Regele Pop a murit la 50 de ani. Suferise un infarct în Los Angeles cu numai câteva zile înainte de a-și începe turneul de revenire în muzică. Cum și-a lua „Adio!” de la lume?

Biletele pentru cele 50 de concerte incluse în ceea ce trebuia să fie ultimul său turneu muzical s-au epuizat în numai câteva ore de când fuseseră scoase la vârnzare. Însă fanii lui MJ n-au mai apucat să-și vadă vreodată idolul pe scenă. În ziua de 25 iunie 2009, Michael s-a stins din viață!

În acea zi, la 1.30 noaptea, medicul megastarului, Murray, i-a administrat lui Michael Jackson 10ml de Valium, care să-l ajute să adoarmă, iar, jumătate de oră mai târziu, doctorul îi adaugă în perfuzie vedetei un al doilea medicament anti-anxietate. La 3 noaptea, cântărețul tot nu dormea, așa că a primit încă un sedativ, apoi altă doză de substanță anti-anxietate și asemenea rutină a continuat până dimineața.

La 10.40, Jackson își implora medicul să-i dea „niște lapte”, iar doctorul a cedat, într-un final. Ce e „laptele?” Propofolul, substanța anestezică extrem de puternică, folosită doar în sala de operație, care l-a omorât pe Michel Jackson. Murray susține că MJ l-a implorat cu ultimele lui puteri - „Fă ceva care să mă adormă! Nu contează ce se întâmplă apoi!”. Se pare că acestea au fost ultimele cuvinte ale megastarului…

După ce a dat trei telefoane, medicul se întoarce la patul lui Michael, la prânz, și își dă seama că pacientul său VIP nu mai respira.

Murray începe să-l resusciteze pe Jackson, însă acesta tot nu respira. La 12.27, ajunge Salvarea, care-l duce la spital, unde Michael e resuscitat timp de o oră, manevră care-i rupe câteva coaste. La 14.26, Michael Jackson e pronunțat mort.

Pe 7 iulie, artistul e înmormântat, iar ceremonia e urmărită de 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume. Pe 28 august, medicii legiști declară că moartea lui MJ a fost omucidere, iar medicul lui a ajuns, într-un final, la proces. Ce-i drept, „laptele” administrat de el i-a fost fatal cântărețului american!

Mai multe