Animale nemuritoare

8 noiembrie 2017   Casă și Grădină

Pentru restul vieţuitoarelor de pe pământ, conceptul de tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte nu prea există. Pentru speciile de animale pe care vi le prezentăm mai jos, cheia nemuririi este pur şi simplu o caracteristică a speciei.

Iată ce animale nemuritoare există:

Meduza

Cunoscută sub denumirea populară de meduza nemuritoare, această specie a găsit soluţia de a păcăli moartea printr-o reversie a procesului de îmbătrânire, potrivit National Geographic.

Homarii

Încă există o dezbatere pe tema nemuririi acestora între oamenii de ştiinţă. Interesant este că o cauză comună a morţii lor este boala, şi nu îmbătrânirea celulelor. În plus, spre deosebire de alte specii, homarii cresc şi se reproduc până la moarte. Cel mai bătrân homar capturat a avut 140 de ani, însă media de viaţă la masculi este de 30 de ani, iar la femele de 54 de ani.

Broaştele ţestoase

Sunt renumite pentru longevitatea lor, iar oamenii de ştiinţă au descoperit chiar că anumite specii de broaşte ţestoase pot trăi un număr nedefinit de ani dacă reuşesc să evite predatorii şi dacă nu se îmbolnăvesc.

Platemintele

Sunt o specie de viermi renumiţi pentru capacităţile lor de regenerare, ceea ce înseamnă că dacă un vierme este tăiat în două, acesta se transformă într-un alt vierme. Se pare că această abilitate incredibilă de regenerare se aplică şi în cazul procesului de îmbătrânire a celulelor, astfel că celulele platemintelor se regenerează constant, prin urmare acestea nu mor niciodată, potrivit unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă din Nottingham.

Sursa foto: turtlebackzoo.com

Mai multe