Cinci lucruri pe care le poţi face cu frunzele din grădină

1 noiembrie 2017   Casă și Grădină

Adună frunzele din grădină într-o grămadă şi sari pe ele! Este un mod care-i va amuza cu siguranţă pe cei mici. Dar, la finalul zilei, să ştii că sunt şi alte lucruri pe care le poţi pune în practică. De aceea, CasoTeca îţi prezintă cinci lucruri pe care le poţi face cu frunzele din grădină.

Compost

Frunzele sunt carbonul perfect pentru grămada de compost. Aranjează-le în straturi între celelalte resturi pe care le aduni din grădină şi pregăteşte-le pentru iarnă. Trebuie să ştii că frunzele se vor descompune mai repede dacă foloseşti un tocător de frunze, însă nu este neapărat necesar. Nu ai neapărată nevoie nici de vreo ladă sau recipient special.

Strat ocrotitor

Pune frunzele la muncă. Acestea sunt un excelent factor protector pentru plante, care suprimă buruienile şi care, atunci când se descompun, hrănesc solul. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie tocate. Pune un strat subţire de frunze umede peste pământ.

Pentru izolare termică

Frunzele mai pot fi folosite pentru a izola termic plantele. Pentru a oferi câteva grade de protecţie plantelor, înconjoară-le cu un gărduleţ. Umple apoi spaţiul cu frunze. Primăvara, adună-le şi transformă-le în compost. Iar dacă ai un beci unde păstrezi fructele şi legumele peste iarnă, atunci poţi folosi frunze uscate între ele, în loc de ziare.

Mai multe