Lucruri mai puţin ştiute despre pisici

15 decembrie 2017   Casă și Grădină

Printre animalele de companie preferate de oameni se numără pisicile şi câinii. Deşi părerile sunt împărţite, se pare că mulţi ar alege o pisică. Dacă şi ţie îţi plac pisicile şi vrei să-ţi cumperi una, iată ce trebuie să ştii despre ele!

Lăbuţa dreaptă a pisicii este dominantă

Psihologii D. Wells şi S. Millsopp de la Universitatea Queens din Belfast, Irlanda, au testat 42 de pisici – 21 femele şi 21 masculi. Ei spun că laba dominantă a pisicii este corelată cu sexul, adică dreapta.

Pisicile au peste 20 de muşchi care le dezvoltă auzul

Pisicile pot auzi şi cele mai silenţioase sunete pentru că au peste 20 de muşchi care controlează zona exterioară a urechilor. În plus, o pisică îşi dă mai bine seama de unde se aude sunetul  atunci când nu se mişcă – ceea ce explică de ce se opreşte şi ascultă adesea.

Pisicile dorm 70% din viaţa lor

Pisicile domestice fac una dintre cele patru lucruri: dorm, mănâncă, aleargă sau se joacă. Se pare că somnul durează mai mult timp decât celelalte trei activităţi combinate. Din întreaga lume animală pisicile dorm cel mai mult, deoarece în sălbăticie trebuie să folosească multă energie pentru a vâna.

Pisicile nu simt gustul dulce

Pisicile sunt interesate numai de carne, ele nefiind atrase de mâncarea cu zahăr sau condimente. Spre deosebire de orice alt mamifer, pisica nu are capacitatea de a simţi gustul de dulce.

Pisicile pot reduce riscul de atac de cord sau de accident vascular

Pisica te ajută să te eliberezi de stres şi anxietate, lucru care este bine cunoscut. În plus, studiile au arătat că deţinătorii de pisici nu se confruntă prematur cu tensiune arterială crescută şi nici cu alte afecţiuni cardiovasculare.

Torsul este un semn al "vindecării de sine"

Torsul este adesea tradus ca un semn de mulţumire, dar poate fi mai mult decât asta. Nu toate sunt legate de plăcere - în unele cazuri reflectă durerea sau nervozitatea. În plus, unii experţi cred că este un semn că muşchii şi oasele se recuperează.

Pisicile pot suferi de intoleranţă la lactoză

Chiar dacă pisicile iubesc laptele, asta nu înseamnă că laptele are aceleaşi sentimentele pentru ele. Pisicile se pot confrunta cu probleme digestive, în special cu intoleranţă la lactoză, care poate afecta stomacul şi provoca diareea.

Peştele crud nu este bun pentru pisici

Un alt lucru care pare greu de crezut este faptul că peştele crud nu este bun pentru pisici. Peştele crud este sursă de bacterii, care pot afecta sănătatea pisicilor.

Pisicile pot scoate peste 100 de sunete diferite

În comparaţie cu câinele (care scoate nuami 10 sunete distincte), pisicile pot scoate aproximativ 100 de sunete. Există zeci de variante a fiecărui sunet pe care-l emite pisica. Pisicile pot comunica, de asemenea, prin limbajul corpului, muşcături, miros şi interacţiuni.

Pisicile sunt la fel de inteligente ca şi câinii

Cortexul cerebral al pisicii - partea creierului care este responsabilă cu procesarea informaţiilor cognitive – este mult mai complex la feline decât la canini. În plus, ele au de două ori mai mulţi neuroni decât câinii. În concluzie, pisica poate fi, când vrea, mult mai inteligentă faţă de rivalul ei, câinele.

Nasul pisicii este unic

Nasul pisicii are modele unice, la fel ca amprentele oamenilor.

Mai multe