Rasa Siberiană, o pisică de iarnă

1 46146 original jpg jpeg

Are cea mai frumoasă blăniţă din lume şi este unul dintre cei mai drăgălaşi companioni. Este vorba despre pisica din rasa Siberiană, o pisică de talie înaltă, care există de cel puţin o mie de ani.

O pisică cu sânge rusesc

Pisica naţională a Rusiei, Siberiana are o înfăţişare fină şi gesturi de prinţesă, care te cuceresc pe loc. Este o rasă activă, aşa că ai grijă să o obişnuieşti de mică să fie mai disciplinată, căci altfel te poţi trezi cu canapeaua distrusă. Îţi va pferi dragoste necondiţionat, însă are şi momente când îi place să fie singură. Este foarte frumoasă, cu ochi mari şi o privire pătrunzătoare. De asemenea, are părul mai lung pe piept şi pe coadă, ca un fel de hăinuţă.

Companion cu temperament

Dacă îţi doreşti o pisică activă, Siberiana este alegerea potrivită. Iubeşte mişcarea, dar în acelaşi timp nu solicită prea multă atenţie, căci îi place independenţa. Are, de asemenea, un puternic simţ al proprietăţii. Şi încă un aspect important: este de preferat să ai o grădină sau să o scoţi la plimbare, fiindcă are mare nevoie de spaţiu. Cât despre aspectul blănii, este o rasă bine înzestrată de la natură în acest sens. Blana, foarte pufoasă, poate fi gri, albă, neagră sau tigrată.

Nu este o rasă pretenţioasă

Ca stăpân de Siberiană, trebuie să o perii o dată pe săptămână. Atunci când este în perioada de năpârlire, este bine ca periajul să fie făcut de două ori pe săptămână. Este rezistentă la boli şi nici nu este mofturoasă. Ai grijă să mergi o dată pe an,cu ea la un consult la medicul veterinar.

Credit foto: www.purrfectcatbreeds.com