Popcornul, o gustare sănătoasă
Preferat de oamenii din întreaga lume, popcornul este foarte sănătos – conţine fibre, antioxidanţi, complexul de vitamine B, magneziu şi mangan. Însă te poţi bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii atâta timp cât nu optezi pentru popcornul cu diferite arome, ci pentru cel simplu şi fără sare, dacă se poate.
Iată de ce este popcornul o gustare sănătoasă:
Ţine sub control nivelul de colesterol rău
Popcornul conţine fibre care pot elimina excesul de colesterol depus pe peretele arterelor, reducând astfel nivelul total al colesterolului. În plus, gustarea din timpul filmului scade riscul de boli cardiovasculare, prevenind astfel infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral.
Îmbunătăţeşte digestia
Aşa cum am spus şi mai sus, popcornul este sursă importantă de fibre. Ştim că fibrele sunt necesare în procesul de digestie. Pentru a îmbunătăţi digestia şi preveni alte afecţiuni digestive, mănâncă popcorn măcar o dată pe săptămână.
Ţine sub control nivelul de zahăr din sânge
Datorită substanţelor pe care le conţine, popcornul ţine sub control eliberarea şi gestionarea nivelului de zahăr din sânge şi de insulină. Acesta va stabiliza glicemia şi, astfel, va preveni diabetul zaharat. Aşadar, mănâncă mai des popcorn.
Încetineşte procesul de îmbătrânire
Popcornul poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii, prevenind apariţia prematură a ridurilor, petelor de vârstă şi alte afecţiuni oculare, pierderea părului, oboseala. În plus, te menţii sănătoasă datorită antioxidanţilor puternici prezenţi în popcorn.
Stimulează procesul de pierde în greutate
Ştiai că popcornul normal conţine doar 30 de calorii, număr care este de 5 ori mai mic decât cel al chips-urilor. În plus, conţinutul de fibre din floricelele de porumb oferă o senzaţie de săţietate şi inhibă eliberarea hormonului care provoacă pofta de mâncare.
Menţin oasele sănătoase
Popcornul conţine o cantitate mare de mangan, un mineral care contribuie la construirea şi menţinerea oaselor sănătoase. Manganul ajută, de asemenea, la susţinerea structurii osoase şi previne osteoporoza, artrita şi osteoartrita.
Previne anemia
28 de grame de popcorn conţin 0,9 mg de fier. Bărbaţii adulţi au nevoie de numai 8 mg de fier în dieta lor zilnică, iar femeile adulte necesită 18 mg de fier pe zi. Prin urmare, poţi obţine o parte din doza necesară de fier prin consumul de porumb.