De ce este bine să mănânci porumb fiert

1 75793 original jpg jpeg

În afară de îngheţată, vara abia aşteptăm să mâncăm porumb fiert sau copt. Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre şi oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Porumbul – sursă de energie

Substanţele nutritive pe care porumbul le conţine sunt: vitaminele B şi C, fibre, proteine, magneziu şi potasiu, dar şi doi antioxidanţi importanţi pentru vedere şi piele - zeaxantina şi luteina. În plus, porumbul oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten!

Porumbul poate fi mâncat în orice moment din zi, mai ales când ai poftă de o gustare. Dacă şi ţie îţi place să mănânci porumb fiert sau copt vara, iată care sunt beneficiile lui asupra sănătăţii.

Stimulează digestia

Porumbul conţine fibre dietetice solubile şi insolubile. Fibrele insolubile previn constipaţia şi problemele digestive. În schimb, fibrele solubile care se găsesc în porumb ajută la blocarea absorbţiei colesterolului rău.

Previne anemia

Anemia este cauzată de deficienţa fierului, vitaminei B12 sau a acidului folic din organism. Dar, porumbul conţine o cantitate mare de fier, care este unul dintre mineralele esenţiale pentru formarea de noi celule roşii în sânge.

Protejează inima

Porumbul conţine acizi graşi Omega-3 care elimină colesterolul rău şi îl înlocuieşte cu lipide. Acest lucru împiedică înfundarea arterelor, reducând astfel tensiunea arterială şi riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Stimulează energia

Porumbul este o legumă care conţin amidon şi cantităţi mari de carbohidraţi care stimulează nivelul de energie. De asemenea, asigură buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos.

Previne diabetul zaharat

Fibrele din porumb menţin nivelurile zahărului din sânge sub control, încetinind ritmul în care glucoza sau zahărul sunt eliberate în sânge. Pentru a preveni diabetul zaharat, mănâncă zilnic porumb fiert.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg