Preţurile locuinţelor au crescut cu 6,6% anul trecut

16 februarie 2018   Casă și Grădină

Cei care sunt în căutarea unui apartament în 2018 trebuie să ştie că preţurile locuinţelor au crescut cu 6,6% anul trecut. În ultimii cinci ani, preţurile au avut o evoluţie pozitivă, cu o medie anuală de 2,5%, arată un raport al Eurobank Property Services (EPS).

Creşterile trimestriale recente, coroborate cu evoluţia pozitivă din ultimii cinci ani, cu o medie anuală de 2,5%, susţin tendinţa de revenire a pieţei româneşti. Şi evoluţiile de la an la an ale indicelui preţurilor din Bucureşti, care şi-a continuat parcursul ascendent cu o valoare de 4,6%.Bucureşti Centru şi Bucureşti &Ilfov au prezentat, de asemenea, creşteri anuale ale preţurilor în cel de al IV-lea trimestru al lui 2017, de 7,8%, respectiv 1%.În ceea ce priveşte cele opt diviziuni ale României, patru dintre acestea şi-au continuat tendinţa de creştere trimestrială a preţurilor, în timp ce restul de patru au evoluat negativ.

Unde s-au înregistrat scăderi de preţuri

Regiunea Sud conduce lista diviziunilor cu evoluţie pozitivă, cu o creştere trimestrială de 3,6%. În regiunea Muntenia a înregistrat cea mai accentuată scădere, cu un procent de -2,1%.

Evoluţia indicilor individuali aferenţi celor mai mari unsprezece oraşe din România indică în general o performanţă trimestrială stabilă. Fluctuaţiile de preţ par a constitui mai degrabă corecţii pe termen scurt.

Mai multe