Cu cât au crescut preţurile apartamentelor anul acesta

1 75532 original jpg jpeg

Proprietarii de apartamente noi şi vechi au cerut preţuri mai mari cu 6,7% în prima jumătate a acestui an. Astfel, preţul mediu cerut pe metru pătrat util a ajuns la 1.120 de euro . CasoTeca îţi spune cu cât au crescut preţurile apartamentelor anul acesta în marile oraşe din ţară.

Cu o singură excepţie, locuinţele noi s-au scumpit vizibil mai mult decât cele vechi în perioada analizată, potrivit Indicelui

. O creştere de două cifre – cea mai mare dintre cele şase centre regionale monitorizate – a avut loc în Cluj-Napoca; în ciuda unei tendinţe iniţiale de temperare, pretenţiile vânzătorilor din acest oraş au consemnat un salt important spre jumătatea anului, în special pe segmentul nou. La polul opus, cea mai redusă marjă de creştere a fost înregistrată în această perioadă în Bucureşti.

Cluj-Napoca

Proprietarii de apartamente din Cluj-Napoca au cerut cu 10% mai mult în primele şase luni din acest an, arată indicele Imobiliare.ro. Un metru pătrat util are un preţ de 1.372 de euro. Apartamentele vechi din s-au apreciat cu 9,6%, în timp ce apartamentele noi s-au scumpit cu 12,3%.

Iaşi

Proprietarii ieşeni au cerut în prima jumătate din acest an preţuri cu 9,6% mai mari. Astfel, pentru apartamentele vechi creşterea a fost de 5,9%, la 930 de euro pe metru pătrat. Pentru apartamentele noi se cer 939 de euro pe metru pătrat util, în creştere cu 13,8%.