Cel mai însingurat om din lume. A supraviețuit 26 de ani după ce tribul lui a fost otrăvit

7 septembrie 2022   Lifestyle

I se spunea „Omul din groapă” și asta datorită modului său unic de-a se proteja singur de intruși – săpându-și o groapă în care să se ascundă în jungla amazoniană, adică acasă la el.

Însă un alt nume i se potrivea mai mult – „Cel mai însingurat om de pe pământ” – pentru că și-a petrecut jumăate din viață complet singur, fără să mai existe niciun alt membru al familiei sale sau vreun prieten. După moartea lor, acesta a încercat să facă totul posibil pentru a evita soarta lor. Și a reușit să se facă invizibil în pădurea amazoniană, în care a trăit până-n ultima sa clipă de viață.

Nimeni nu-i știe numele și nici ce limbă vorbea „Cel mai însingurat om din lume”. Oricine se apropia de el se putea alege cu o suliță venind spre el. Așa a reușit să se mențină în viață până recent, când a fost găsit fără suflare. Ultimul membru al unui trib izolat din Amazon n-a avut niciun contact cu lumea civilizată și nici nu și-a dorit așa ceva.

Trupul său neînsuflețit a fost descoperit în partea de vest a Braziliei pe 23 august, lângă granița cu Bolivia. Se pare că acesta avea în jur de 60 de ani.

Autoritățile din guvernul brazilian îl monitorizau de la distanță în ultimii ani, în zona Tanaru din statul Rondonia. Acesta și-a petrecut ultimii 26 de ani de viață singur și știa că i se apropia sfârșitul având în vedere că a fost găsit într-un hamac, acoperit cu pene destinate vindecării. E posibil ca, în ultimele sale ore de viață, să fi încercat să se vindece de vreo boală.

„Aștepta să moară, nu există urme de violență”, a dezvăluit expertul indigen Marcelo dos Santos. Bărbatul a murit de cauze naturale, după cum au conchis medicii care i-au examinat trupul. Iar acest lucru este în deplin contrast cu ce li s-a întâmplat celorlalți membri ai tribului său, care au fost omorâți de pădurari prin anii ’70 și ’80, pentru a se permite explotarea junglei. Acțiunea acestora este numită de cei care protejează drepturile omului „genocid secret”.

Pădurarii i-au otrăvit pe membrii tribului cu zahăr stropit cu otravă de șobolan. Pe ultimii șase oameni i-au împușcat, după care n-a mai rămas decât „Omul din groapă”, care s-a izolat complet în anii ’90.

„Nu putem decât să ne imaginăm ce gândea acest om, prin ce trecea trăind singur, neputând să vorbească niciodată cu nimeni. Cred că se temea foarte mult având în vedere că lumea exterioară reprezenta o adevărată amenințare pentru el, după toată experiența avută de el”, a dezvăluit Fiona Watson, directorul unui program caritabil.

Foto - Shutterstock

Mai multe