Povestea marinarului suedez care a devenit rege după ce a fost capturat de canibali

1 marinar jpg jpeg

La începutul secolului al XX-lea, ziarele aduceau în atenţia publicului larg povestea suedezului cu ochi albaştri, care devenise regele insulei Tabar din Papua Noua Guinee.

Carl Petterson era un marinar suedez care începuse să nevigheze încă de la vârsta de 17 ani. După o carieră de peste 6 ani petrecută pe apă, Carl şi-a propus, în 1898, să lucreze pentru compania germană Neuguinea-Compagnie, cu sediul central în Kokopo, Papua Noua Guinee. În ziua de Crăciun din 1904, vasul pe care se afla s-a scufundat în oceanul Pacific, în apropierea insulei Tabar. Însă tot răul spre bine!

Nativii de pe insula respectivă erau canibali, lucru care nu însemna decât un singur lucru – odată cu scufundarea unei corăbii în apropierea lor, „cina” putea fi servită! Odată ajuns la mal, Petterson a fost înconjurat de localnicii curioşi şi... înfometaţi. Tocmai se pregăteau să-l omoare şi să-l mănânce, când cei din trib au fost uimiţi de culoarea ochilor lui atunci când acesta i-a deschis. Spre deosebire de toţi ochii pe care-i văzuseră ei până atunci, ai lui erau albaştri.

Contrar aşteptărilor, cei de pe insulă l-au lăsat pe suedez să trăiască. Era puternic, plin de farmec şi atrăgător, lucru care nu i-a scăpat deloc din vedere fiicei regelui din Tabar. După trei ani petrecuţi pe insulă, Petterson s-a însurat, în 1907, cu Prinţesa Singdo, fiica Regelui Lamy. A început să vândă copra, miezul uscat al nucii de cocos, care conţine ulei, după care şi-a dezvoltat propria plantaţie de nuci de cocos, pe care a denumit-o Teripax.

După moartea Regelui Lamy, fostul marinar a devenit conducătorul insulei. Printre oamenii lui, era cunoscut ca „puternicul Charley”, denumire dată după fizicul său bine dezvoltat. Petterson avea succes în afacerea pe care şi-o pusese pe picioare şi era fericit în căsnicia sa.

A avut opt copii cu Singdo, şi-a dezvoltat plantaţia sa şi îşi trata muncitorii în cel mai corect mod posibil. Cei de pe insulă îl plăceau şi, mai important decât orice, îl respectau. Însă întreaga lui decădere s-a produs din momentul în care soţia lui a murit, răpusă de boală, în 1921.

S-a întors în Suedia, în 1922, unde a cunoscut-o pe Jessie Louisa Simpson, pe care a adus-o pe insulă şi cu care s-a căsătorit un an mai târziu. În absenţa sa, plantaţia a avut de suferit, aproape că a dat faliment, iar cei doi proaspeţi soţi au făcut malaria. Norocul i-a surâs „puternicului Charley” în momentul în care a descoperit un mic depozit de aur pe insula Simberi. Însă fericirea sa a fost de scurtă durată.

Soţia lui a încercat să se însănătoşească, căutând tratament în Australia, apoi în Suedia, dar a murit, într-un final, de malaria şi cancer în Stockholm, în 1935. În acelaşi an, Petterson a părăsit Tabar şi şi-a pierdut viaţa, doi ani mai târziu, în Sydney, unde a făcut infarct.

Foto - ShutterstockRecente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg