Cum e în Rai? Ce spune omul care susține că a vizitat Paradisul

20 septembrie 2024   Lifestyle

Eben Alexander susține că a ajuns în Rai când a intrat în comă din cauza meningitei. Și acolo a întâlnit-o pe sora lui biologică...

Medicul Eben Alexander a fost înfiat de mic și nu și-a cunoscut familia biologică. De fapt, nici măcar nu știa că avea o soră pe nume Betsy. Când a căutat-o, a aflat că ea murise deja și singura posibilitate era ca cei doi frați să se întâlnească... în Rai.

Domnul Alexander este un neurochirurg care a absolvit Universitatea Harvard, lucru care l-a făcut să înțeleagă extrem de bine cum funcționează creierul. N-a luat niciodată în seamă ceea ce pacienții lui îi povesteau despre experiențele lor spirituale… până când a trăit și el una!

„Toate cunoștințele mele mă îndemnau să cred că experiențele dincolo de moarte și întâlnirile cu îngerii nu erau nimic mai mult decât niște halucinații cauzate de traumele suferite de creier. Însă, din senin, am descoperit că mă înșelasem…”, a dezvăluit singurul om care susține c-a ajuns în Rai.

„Acum șase ani, m-am trezit cu o mare durere de cap. În numai câteva ore, am intrat în comă. Am fost dus de urgență la spital, unde medicii au descoperit că aveam meningită – bacteria E. Coli se afla în lichidul din măduva spinării și îmi distrugea creierul. Șansele mele de supraviețuire erau aproape 0”, a conchis acesta.

„Mă aflam în comă profundă, într-o stare vegetativă, creierul abia dacă mai funcționa. De fapt, creierul nu înregistra nicio activitate conștientă. Dar sinele meu mai exista, în ciuda tuturor legilor științifice care susțineau contrariul. Timp de șapte zile, am rămas în comă și conștiința mea a călătorit prin locuri uluitoare… Am intrat într-o lume pe care o consideram până atunci imposibilă”, a adăugat medicul.

„Există analize făcute în fiecare moment al comei mele și niciuna dintre ele nu indică vreo activitate cerebrală. Colegii mei nu mi-au crezut declarațiile ulterioare, decât la biserică am fost înțeles. Când am intrat în comă, am simțit cum e să fii îngropat în pământ. Experiența a fost pe de-o parte îngrozitoare, pe de altă parte... familiară. Am fost întrebat cum e Iadul. Ei bine, acela nu era Iadul!”, a adăugat neurochirurgul.

Dar cum e Raiul?

„Plin cu muzică, animale, copaci și culoari și totul era foarte viu. Uitasem chiar că eram om, însă o parte a personalității mele n-a dispărut. Eram în continuare curios. Puneam tot felul de întrebări, dar nimeni nu-mi răspundea. La un moment dat, am văzut o lumină venită de sus. Era o entitate circulară, care emitea o muzică frumoasă, dumnezeiască. Lumina s-a rupt în două, ca o bucată de material, iar eu am căzut în crăpătură de parcă era o vale plină de verdeață, cu cascade care curgeau în piscine de cristal”.

„Lumea acesta era atât de pregnantă! Era extrem de vie, precum aroma puiului fript, strălucitoare ca reflexia soarelui în caroseria unei mașini și impactantă precum prima mare iubire. Erau copaci, câmpuri, animale și oameni. Raiul e vast, variat și populat ca Pământul. Eram eu cel vechi, dar renăscut cumva. Nimic nu e deconectat în Paradis, totul e unit. În toată călătoria mea, am avut un ghid – o femeie pe care n-o mai văzusem niciodată. Însă fața ei era de neuitat. (…) A avut un mesaj pentru mine – că sunt iubit și apreciat pentru totdeauna și că nu am de ce să mă tem, nu pot greși cu nimic. Când am ieșit din comă, am primit o poză cu sora mea biologică – era femeia pe care o întâlnisem în Rai!”, și-a închaiat medicul povestea.

foto - Shutterstock

Mai multe