Greșeala pe care mulți oameni o fac la pregătirea omletei

5 iulie 2024   Lifestyle

Omleta este nelipsită din lista de idei pentru micul-dejun, iar când vrei să o pregătești, trebuie să eviți să faci această greșeală, des întâlnită! În caz contrar, nu vei obține acea textură perfectă. 

Nutritivă și delicioasă, omleta este un preparat ideal pentru micul-dejun, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Trebuie doar să spargi câteva ouă într-un castron, să le amesteci, să le pui într-o tigaie cu unt sau ulei, iar astfel obții o mâncare sănătoasă, care conferă sațietate pe o perioadă lungă de timp. 

Procesul de pregătire al omletei clasice este foarte simplu, însă pentru a obține un preparat perfect, este nevoie de mai multă practică. Potrivit „Eat This”, este foarte ușor să faci o anumită greșeală și să-i distrugi textura. Care este aceasta?  

Citește și acest articol: Cum prepari omleta perfectă. Rețeta celebrei școli Cordon Bleu din Paris 

Evită să faci acest gest când pregătești omletă! 

Dacă până acum ai crezut că este bine să bați ouăle în castron până când nu mai rămân dungi albe, aceasta este, de fapt, o idee greșită, anunță publicația menționată anterior.

De fapt, este bine să bați ouăle doar până când gălbenușul și albușul s-au combinat, iar astfel eviți ca omleta să capete o textură dură sau „cauciucată”, așa cum mai este cunoscută. Pe scurt, cu cât bați ouăle în castron mai puțin, cu atât omleta va căpăta textura potrivită! 

Vezi și acest articol interesant: De ce este bine pentru organism să mâncăm ouă dimineața 

Cinci sfaturi pentru a obține omleta perfectă 

Când îți dorești să obții o omletă pufoasă și gustoasă, este bine să ții cont și de anumite trucuri. Iată ce trebuie să faci! 

  1. Amestecă ouăle cu furculița în loc de tel. În acest fel, va rezulta o textură densă și consistentă;
  2. Adaugă în amestec o lingură de apă la două ouă. Astfel, omleta va fi mai moale și pufoasă;
  3. Pregătește omleta pe aragaz, la o temperatură scăzută-medie. Doar așa vei putea controla textura ouălor;
  4. Folosește o tigaie cu un strat bun antiaderent. Previne lipirea omletei și asigură o gătire uniformă;
  5. Preîncălzește tigaia la foc mediu. Dacă tigaia este prea fierbinte, omleta se arde pe exterior și rămâne crudă în interior. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe