Omleta italiană "campioană" : frittata cu morcovi şi dovlecel

1 shutterstock 1698252595 jpg jpeg

E mai mult decât o simplă omletă, datorită bogăţiei de ingrediente şi modului de preparare. Dacă doreşti un mic dejun care să te ţină în formă până la prânz, plin ingrediente sănătoase, prepară această frittata.

Ingrediente

6 ouă

100 ml smântână pentru gătit (15% grăsime)

2 morcovi

1 dovlecel mic

2 linguri ulei de măsline

1 lingură unt

sare

piper

1 linguriţă boia dulce

½ legătură mărar

Cureţi morcovii şi dovlecelul, apoi le dai prin răzătoarea mare. Scurgi foarte bine dovlecelul. Încingi o tigaie de fontă, pui uleiul de măsline şi untul şi căleşti legumele până se înmoaie.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C.

Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi smântâna lichidă, boiaua dulce şi mărarul tocat. Torni amestecul în tigaie şi omogenizezi compoziţia. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi mai ţii pe aragaz 2-3 minute.

Transferi tigaia în cuptor şi coci frittata 8-10 minute, până se rumeneşte frumos. Este bună şi caldă, şi rece.

FOTO Shutterstock



Recente

Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg