Omleta italiană "campioană" : frittata cu morcovi şi dovlecel

1 shutterstock 1698252595 jpg jpeg

E mai mult decât o simplă omletă, datorită bogăţiei de ingrediente şi modului de preparare. Dacă doreşti un mic dejun care să te ţină în formă până la prânz, plin ingrediente sănătoase, prepară această frittata.

Ingrediente

6 ouă

100 ml smântână pentru gătit (15% grăsime)

2 morcovi

1 dovlecel mic

2 linguri ulei de măsline

1 lingură unt

sare

piper

1 linguriţă boia dulce

½ legătură mărar

Cureţi morcovii şi dovlecelul, apoi le dai prin răzătoarea mare. Scurgi foarte bine dovlecelul. Încingi o tigaie de fontă, pui uleiul de măsline şi untul şi căleşti legumele până se înmoaie.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C.

Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi smântâna lichidă, boiaua dulce şi mărarul tocat. Torni amestecul în tigaie şi omogenizezi compoziţia. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi mai ţii pe aragaz 2-3 minute.

Transferi tigaia în cuptor şi coci frittata 8-10 minute, până se rumeneşte frumos. Este bună şi caldă, şi rece.

FOTO Shutterstock



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg