Omletă cu urzici și ceapă verde. Are efect antistres

Te-ai plictisit de omleta tipică de la micul-dejun? În loc s-o prepari la tigaie, încearcă s-o coci la cuptor. Urzicile şi ceapa verde aduc nu doar un plus de culoare, ci şi efecte benefice pentru sănătatea ta.

image

Nu te feri să adaugi verdeţuri de primăvară în preparatele tale culinare preferate! Urzicile le îmbogăţesc nu numai cromatic, ci le aduc un gust deosebit, plus vitamine (A, C, D, E, K și acid folic) şi minerale (calciu și fier, magneziu, potasiu), care se asimilează mai uşor. Tot urzicile au polifenoli cu acţiune antioxidantă. Ştiai că sunt benefice pentru cei care se recuperează după boală sau suferă de stres? Ai atât de multe motive pentru care să le pui în mâncăruri şi supe!  

Ingrediente pentru cinci porţii

10 ouă 

3 cepe verzi 

250 g urzici 

100 g telemea 

30 ml ulei 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Omletă rulată cu şuncă şi caşcaval

Mod de preparare

Speli urzicele, le scurgi și le toci mărunt împreună cu ceapa verde. Fărâmițezi brânza.

Bați ouăle cu sare și piper, după gust, apoi adaugi urzicile, cepele și brânza telemea.

Vezi şi: Omleta italiană "campioană" : frittata cu morcovi şi dovlecel

Ungi o tavă cu ulei, torni compoziția și dai tava la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până se încheagă.  

FOTO: Shutterstock