3 alimente care duc la o digestie îngreunată

26 martie 2019   Îngrijire personală

Carnea şi grăsimile

Mesele care au la bază carnea pot duce la o digestie îngreunată. Explicaţia este simplă! Carnea stă mai mult în stomac şi din acest motiv, întreg procesul de digerare al altor alimente este încetinit considerabil. În acel moment intervine şi starea de balonare. Dacă consumi totuşi carne, încearcă să o tai în bucăţi foarte mici şi să eviţi consumul de carne prăjită sau combinaţiile cu alte alimente grele. De asemenea, grăsimile afectează

Lapte, brânză

Consumul de lapte şi brânzeturi poate duce la o digestie dificilă. Atenţia trebuie să fie îndreptată către cantitatea de lactate pe care o consumi. Lactoza poate ajunge în intestinul gros şi poate provoca tulburări ale sistemului digestiv. Ai grijă la cantitate şi dacă e cazul, elimină treptat aceste produse.

Produse alimentare acide

În general, citricele precum lămâile, portocalele, grapefruit-ul pot irita mucoasa stomacului şi pot duce la probleme digestive. Dacă ai un stomac sensibil, încearcă să eviţi produsele acide, sub orice formă. Ele se regăsesc mai ales în băuturile acidulate.

Foto: American School of Natural Health

Mai multe