6 lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta în numai 5 minute

24 mai 2022   Îngrijire personală

Când vine vorba despre obiceiurile sănătoase, mulţi dintre noi se plâng de lipsa timpului liber. Şi este adevărat că trăim vieţi tot mai agitate, mereu în mişcare, mereu în grabă, cu atâtea şi atâtea griji zilnice. Totuşi, acest lucru nu ar trebui să justifice lipsa de interes faţă de propria sănătate şi stare de bine.

Sunt multe lucruri importante pentru sănătatea noastră fizică şi psihică pe care le putem face în numai cinci minute sau chiar mai puţin. Aşadar, dacă ai câteva minute libere la birou, acasă sau pe stradă, iată ce poţi face rapid pentru sănătatea ta.

Un masaj al picioarelor

Dacă ai la dispoziţie cinci minute  o dată la câteva seri, este de ajuns ca să te ocupi de sănătatea picioarelor tale. Cu ajutorul partenerului de viaţă sau cu un dispozitiv special, poţi face un masaj rapid şi simplu, iar beneficiile nu se vor lăsa aşteptate. Masajul picioarelor şi al tălpilor îmbunătăţeşte circulaţia, ajută la eliminarea toxinelor, elimină senzaţia de oboseală şi chiar poate îmbunătăţi funcţionarea organelor interne, aşa cum ne arată principiile reflexoterapiei.

O rutină de îngrijire a tenului

Dacă nu ai încă o rutină de îngrijire a tenului, trebuie să ştii că aplicarea unor produse cu efecte benefice nu durează mai mult de câteva minute pe zi. Indiferent de vârstă şi sex, este important să îţi speli tenul în fiecare seară şi să aplici măcar o cremă hidratantă. În mod ideal, se poate adăuga un face mist cu efect de hidratare sau un ser care poate conţine diverse substanţe benefice pentru piele.

Exerciții fizice

Mulţi dintre noi consideră că exerciţiile fizice necesită ore întregi în fiecare săptămână, motiv pentru care evită să înceapă un program de sport. De fapt, studiile au arătat că orice activitate fizică, oricât de scurtă, este de ajutor pe termen lung. Aşadar, cinci minute de sport pe zi sunt suficiente, iar pe YouTube se găsesc destule antrenamente care au această lungime.

O cană de apă sau un ceai verde

Dacă eşti genul care nu se hidratează suficient, să bei o cană de apă este cel mai simplu lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta într-un timp extrem de scurt. Dacă vrei să ai şi mai multe beneficii, poţi să înlocuieşti apa cu un ceai verde de calitate. Pe lângă faptul că ajută la hidratare, acesta are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.

O salată rapidă

Nu durează mai mult de cinci minute să cureţi şi să tai o roşie, un castravete şi câteva frunze de salată din care să prepari o salată gustoasă şi hrănitoare pentru a completa următoarea masă.

Cremă de protecție solară

Atunci când eşti în aer liber, o pauză de cinci minute îţi oferă timpul necesar pentru a aplica un strat de cremă cu protecţie solară. Pe lângă faptul că previne arsurile şi cancerul de piele, în situaţiile când stai mult la soare, crema de protecţie solară este şi cea mai bună cremă antirid, pentru că expunerea la razele UV este principalul factor de risc în apariţia prematură a ridurilor, după cum arată articolul Mayo Clinic.

Foto: Pixabay

Mai multe