Crezi că ştii totul despre inimă? Sindromul de inimă frântă poate avea simptome similare cu cele ale unui atac de cord

1 shutterstock 1183274179 ok jpg jpeg

Inima este ca o pompă formată din muşchi, ce împinge sângele plin de oxigen să circule prin corpul tău. Deoarece vorbim despre un organ crucial pentru supravieţuire, este important să o menţii sănătoasă cu o dietă echilibrată şi exerciţii fizice şi să eviţi obiceiurile care o pot afecta, cum ar fi fumatul.

Lăsând deoparte sfaturile pentru o inimă sănătoasă, există câteva informaţii amuzante despre inimă pe care este posibil să nu le cunoşti.

Mărimea medie a unei inimii este echivalentă cu pumnul unui adult şi cântăreşte mai puţin de un kilogram. Cu toate acestea, inima unui bărbat este, în medie, cu 60 de grame mai grea decât a unei femei. Există peste 96.000 de kilometri de vase de sânge în corpul tău, suficient pentru a înconjura lumea de două ori!

Inima unui om bate de circa 115.000 de ori pe zi, dar inima unei femei bate ceva mai repede decât a unui bărbat. Iar sunetul bătăilor inimii tale este cauzat de deschiderea şi închiderea supapelor acestui organ. În felul acesta, prin bătăile sale, inima pompează aproximativ 7.500 de litri de sânge în fiecare zi, în condiţiile în care în corpul unui adult se află circa cinci litri de sânge.

În afară de cornee, fiecare celulă din corpul uman primeşte sânge de la inimă. Partea dreaptă a inimii tale pompează sânge în plămâni, unde acesta se oxigenează. Odată trecut prin plămâni, sângele ajunge înapoi în atriul stâng, apoi în ventriculul stâng, de unde este pompat în aorta prin care se distribuie în intreg corpul uman.

Este posibil să ai inima frântă. Afecţiunea se numeşte sindrom de inimă frântă şi poate avea simptome similare ca un atac de cord. Diferenţa este că un atac de cord este cauzat de o boală de inimă, iar sindromul inimii frânte este cauzat de o avalanşă de hormoni de stres, ca urmare a unui eveniment cu puternice efecte emoţionale. Este posibil decesul ca urmare a inimii frânte, dar acesta este extrem de rar.

Inima afectează fiecare parte a corpului tău. Asta înseamnă, de asemenea, că dieta, stilul de viaţă şi bunăstarea ta emoţională îţi pot afecta, la rândul lor, inima. Sănătatea emoţională şi fizică sunt, aşadar, foarte importante pentru menţinerea unei inimi sănătoase.

@shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg