Nas înfundat? Cu ajutorul acestor metode naturale poți să respiri mai bine!

17 octombrie 2022   Îngrijire personală

Congestia nazală sau nasul înfundat reprezintă unul dintre simptomele de răceală pe care oricine le tolerează cu greu, pentru că împiedică respiraţia normală. Aceste metode simple îţi pot îmbunătăți starea generală de bine fără a apela la medicamente!

Nu trebuie sălași răceala să-ți afecteze activităţile de peste zi, cu atât mai puţin odihna nocturnă. Sunt modalități naturale de a-ţi desfunda căile respiratorii mai eficient. Consultă întotdeauna medicul înainte de a lua orice medicament sau dacă simptomele nu dispar!

Aplică o compresă caldă

Compresele calde acţionează prin reducerea inflamației de la nivelul sinusurilor și prin deblocarea căilor respiratorii nazale. Iei o compresă sterilă pe care o scufunzi în apă caldă, nu fierbinte, și o pui pe partea superioară a nasului și pe partea inferioară a frunţii. Căldura compresei va calma inflamația și te va ajuta să respiri mai uşor.

Bea multe ceaiuri şi mănâncă supe calde

În general, la răceală, eşti obişnuit să consumi lichide fierbinți şi sunt cu adevărat necesare. Cercetătorii au descoperit că persoanele răcite care beau băuturi calde în loc de cele la temperatura camerei se simt mult mai bine şi se refac mai curând. Ceaiul de mușețel, ceaiul verde, supa de pui, apa fierbinte cu lămâie și miere îţi vor alunga şi congestia nazală.

Vezi şi: Cum să îţi cureţi sinusurile în mod natural

Dormi pe o parte

Un truc simplu când ai nasul înfundat la culcare şi nu poţi să respiri corect este să nu dormi pe spate, ci pe lateral. Ţine capul mai ridicat în timpul nopții, punând o pernă în plus. În loc să-ţi blocheze nazul, este posibil ca secreţiile nazale să fie eliminate.

Încearcă să faci inhalaţii

Când nimic nu mai pare să funcţioneze, dacă nu vrei să apelezi la sprayurile nazale, încearcă să faci inhalaţii sau irigaţii nazale.

Pentru inhalaţii, înfierbânţi un vas cu apă, dar nu foarte mult, şi pui câteva picături de ulei esenţial de brad, eucalipt sau mentă. Ţii capul deasupra vasului şi tragi un prosop peste cap pentru a putea inhala bine aburii degajaţi. Stai până când apa se răceşte sau măcar 10 minute. Repetă dimineaţa şi seara, fără să ieşi din casă una-două ore după aceea.

Citeşte şi: Uită de picăturile nazale şi foloseşte acest remediu cu ceapă!

Reţine!

Şi un umidificator ar putea fi de ajutor în acest caz, mai ales pe timpul nopţii.

FOTO: Shutterstock

Mai multe