Cum să îţi cureţi sinusurile în mod natural

1 74991 original jpg jpeg

Mai importantă decât orice formă de tratament a sinuzitei este întâi prevenţia. Evitarea anumitor alimente care provoacă formarea mucusului, precum produsele lactate sau cele care conţin făină rafinată este de ajutor. În plus, poţi apela şi la câteva metode de tratare naturale.

1. Apă cu sare

Amestecă 1 litru de apă cu 3 linguri de sare de mare până când aceasta se dizolvă. Pune amestecul într-un bol şi ia în palma o cantitate de apă cu care îţi vei curăţa orificiile nazale. Astupă-ţi o nară,presând cu degetul arătător pe ea,iar cu cealaltă trage din apa cu sare,cu grijă să nu te îneci. Stai relaxată,cu gura deschisă pentru a putea respira mai bine. Repetă operaţiunea şi la cealaltă nară,apoi curăţă-ţi nasul. La final,poţi folosi aspiratorul nazal,care te va ajuta să scăpi de mucusulderanjant şi de toxinele din nas.

Citeşte şi:Motive uluitoare pentru care vei vrea să bei zilnic câte un pahar de apă cu sare de mare

2. Ceai de urzică

Acesta te va ajuta să elimini mucusul din întregul organism. Toarnă peste o lingură de urzici o ceaşcă de apă clocotită,acoper-o pentru câteva minute,iar la final,strecoară. Consumă zilnic 3 ceşti,cu înghiţituri mici.

3. Usturoi zdrobit

zdrobit este foarte eficient datorită efectului său antibacterian şi al proprietăţii de a reduce mucusul în exces. Îl poţi consuma zilnic,în mâncare sau poţi încerca suplimentele cu usturoi în cazul în care ai probleme cu digestia. Un alt remediu de folos,este cel cu un căţel de usturoi zdrobit,peste care se adaugă 4 linguriţe de apă. Din amestecul obţinut,se pun cu ajutorul unei pipete sau al unei seringi,câteva picături în fiecare nară.

Citeşte şi:Răceală sau sinuzită? Aşa le deosebeşti

4. Hrean

Hreanul dat prin răzătoare,în combinaţie cu rădăcină de Untul Pământului,aşezat într-un tifon aproape de rădăcina nasului,pentru un sfert de oră,va produce lăcrimarea ochilor şi eliminarea pe cale nazală a secreţiilor care blochează sinusurile. Pentru rezultate optime,procedura trebuie repetată cel puţin 5 zile la rând.