Tratamente naturale pentru păr. Secretele ascunse ale frumuseții feminine
Fiecare femeie are un păr frumos și sănătos de la natură. Arta constă în păstrarea acestei frumuseți naturale. Din păcate, factorii de mediu nocivi, dar și tratamentele agresive, cum ar fi vopsirea, dăunează părului.
Se adaugă aici și faptul că tot mai mulți oameni sunt alergici la substanțe chimice din produse fabricate industrial. Întoarcerea la natură nu mai este demult un trend. Noi credem că ar trebui să fie un stil de viață.
De aceea, venim în întâmpinarea ta cu câteva metode inedite, cât mai naturale, din atelierul bunicii, care sperăm să te ajute în ritualul zilnic al îngrijirii corecte a părului.
1. Prepară în casă chiar tu un șampon pentru păr
Ai un păr normal? Dacă se coafează ușor, este strălucitor și viguros, ești o norocoasă. Dar un șampon de tătăneasă este recomandat pentru orice tip de păr. Atât timp cât nu agresezi părul cu o spălare agresivă, folosește protecție termică sau accesorii pentru par de calitate.
Rețeta pentru șamponul de tătăneasă este foarte simplă și nu necesită multe ingrediente. Aceasta curăță și îngrijește profund firul de păr:
● 100 ml apă distilată;
● 20 grame rădăcină tocată de tătăneasă;
● 2 gălbenușuri;
● 20 ml alcool de 50%.
Se toarnă apă peste rădăcină, se lasă trei ore la macerat, se înfierbântă într-o oală adâncă și se amestecă încontinuu. Apoi, conținutul se filtrează printr-o sită, se adaugă amestecul gălbenușului și alcoolul. Astfel, se aplică jumătate din cantitate pe părul deja ud și se masează. Se clătește și se repetă operațiunea cu cealaltă jumătate. Trebuie să clătești bine părul la final.
Gălbenușul pe care îl adaugi în amestecul de tătăneasă nu este la voia întâmplării. Reprezintă un bun emulsificator și face părul moale și suplu, iar rădăcina de tătăneasă are proprietăți antiinflamatoare.
2. Prepară în casă o loțiune cu salvie pentru strălucirea părului
Această loțiune minunată poate fi folosită la interval de două-trei zile, căreia salvia miraculoasă îi conferă strălucire și flexibilitate. Ține cont că, după ce folosești loțiunea, nu ai voie să clătești părul:
● 250 grame frunze de salvie uscate;
● 1 litru de apă;
● ¼ litru de rom.
Se pun ușor frunzele uscate de salvie și apa într-un vas și se lasă să fiarbă la foc mic pentru 15 minute. Apoi, loțiunea se lasă la macerat 48 de ore, amestecând din când în când și se adaugă la final romul, care neapărat trebuie să fie turnat printr-o sticlă.
3. Prepară în casă ulei cu ierburi pentru un păr sănătos
Știai că menta îndesește podoaba capilară? Bunica cunoștea acest secret, așa că ți-l dezvăluim cu drag. Uleiul cu ierburi pregătit în casă este simplu de obținut și nu ai nevoie de prea multe ierburi vindecătoare, mentă și coada-șoricelului, care stimulează creșterea și întărește rădăcina de păr:
● 6 linguri frunze de mentă;
● 6 linguri coada-șoricelului;
● 300 ml ulei de soia, pe care îl poți înlocui cu uleiul de floarea-soarelui, măsline sau alune.
Astfel, se adaugă plante în ulei amestecând continuu și se încălzește totul la bain-marie. Se pune într-un recipient cu gura largă și se ține într-un loc cald timp de o săptămână. Amestecă zilnic, apoi toarnă printr-o sită fină într-o sticlă cu dop. În funcție de lungimea părului, se încălzesc 5-8 linguri de ulei și se masează în părul umed, lăsându-l să acționeze jumătate de oră. Recomandăm apoi să speli bine cu șampon părul.
În concluzie, cămara bunicii este foarte variată și, dacă ești atentă, natura îți oferă tot ce ai nevoie. Mizează pe frumusețea naturii și bucură-te de rezultatele spectaculoase pe care ritualurile de frumusețe ale femeilor de pretutindeni le-au exersat secole la rând. Chiar funcționează!
Sursă foto: Unsplash.com