Cum îndepărtezi guma de mestecat din păr, de pe îmbrăcăminte și pantofi. A sosit momentul să lași foarfeca deoparte!

Guma de mestecat reîmprospătează respirația înainte de o întâlnire importantă, iar cea fără zahăr, oferă chiar și o protecție împotriva cariilor. Până aici, numai de bine! Însă ce ne facem când guma de mestecat se lipește pe suprafețe? Află din acest articol cum o îndepărtezi de pe îmbrăcăminte, din păr și de pe pantofi! 

image

Din cauza texturii sale lipicioase, guma de mestecat se poate lipi pe aproape orice suprafață. Cel mai neplăcut este să se lipească de păr, deoarece dezlipirea ei poate fi dureroasă. Din fericire, există câteva metode testate care te pot ajuta să o îndepărtezi ușor și fără stres. Iată care sunt acestea! 

Așa îndepărtezi guma de mestecat din păr!

A sosit momentul să lași foarfeca deoparte și să încerci o metodă inedită de îndepărtarea gumei de mestecat: folosirea untului de arahide. Grăsimile din untul de arahide întăresc guma de mestecat și o fac mai puțin lipicioasă, astfel încât tu să o poți îndepărta ușor. Tot ce trebuie să faci este să pui unt de arahide pe o periuță de dinți veche, să cureți zona și să aștepți câteva minute. Folosește un prosop pentru a îndepărta untul de arahide și, după aceea, spală bine părul. 

Dacă nu ai la îndemână unt de arahide, poți să folosești vaselină, pastă de dinți sau ulei vegetal. 

Cum îndepărtezi guma de mestecat de pe pantofi 

La ultima plimbare s-a lipit o gumă de mestecat de pantofii tăi? Nu îți face griji! Pulverizează puțin ulei pe talpa pantofului și așteaptă un minut. Uleiul dizolvă guma și o face mai ușor de îndepărtat cu o cârpă veche sau cu un prosop de hârtie. 

De asemenea, folosirea unui spray tehnic lubrifiant este o metodă la fel de eficientă. 

Cum dezlipești guma de mestecat de pe haine 

În această situație, gheața te poate ajuta. Îndepărtează excesul de gumă de pe haine și pune deasupra gumei rămase o pungă cu gheață. Lasă gheața să acționeze până când guma se întărește. La final, curăță resturile cu o periuță de dinți veche.

O altă metodă este folosirea oțetului alb. Încălzește puțin oțet într-o oală mică și, cu ajutorul unei periuțe de dinți, curăță haina murdară. După acest pas, ideal este să clătești obiectul vestimentar în apă rece. 

Sursă foto: Shutterstock