Îți plac comediile sau SF-urile? Genul de film preferat spune totul despre personalitatea ta!

19 martie 2024   Lifestyle

Ce spune despre tine faptul că adori comediile sau filmele polițiste, în care un criminal își nimicește victimele? Răspunsul s-ar putea să te surprindă!

Mai multe studii științifice au analizat trăsăturile de personalitate care au fost asociate cu diverse tipologii de pelicule cinematografice. În timp ce unele legături sunt cât se poate de logice, altele par cât se poate de absurde!

Filmele horror – ești extrovertit!

Dacă preferi filmele horror, vestea bună e că, chiar dacă îți place când urmărești pe micul sau marele ecran cum un clovn dezaxat urmărește victime nevinovate și le mutilează, nu înseamnă că ești și tu un psihopat.

Această pasiune a ta nu ascunde nimic rău. Dimpotrivă. Este dovada clară a faptului că ești o persoană extrovertită. Un studiu realizat de Universitatea Lleida din Spania susține că oamenii deschiși sunt atrași de filmele de acțiune și horror, în timp ce se plictisesc la emisiunile de concursuri și la programele TV de știri.  

Comediile romantice – crezi în dragostea adevărată!

Aici nu există surprize! Universitatea din Colorado ne informează că oamenii tind să urmărească comedii romantice mai ales când e frig afară. La fel de bine, cei care cred în dragostea adevărată și sunt romantici incurabili caută să urmărească filme despre cupluri și iubire, cu final fericit, de preferat.

Un studiu realizat în 2014 susține că simplul fapt că urmărim comedii romantice în doi are același efect terapeutic precum mersul la consilierea de cuplu. Are ca efect dorința de-a rămâne împreună, în ciuda a tot și toate. Urmărirea unui film romantic împreună, despre care putem vorbi în mod deschis ulterior, reduce rata divorțului de la 24% la 11%.

Filmele SF – ești nascisist!

Ai fost la cinematograf ca să vezi „Dune” și „Star Wars”? Se pare că încerci să evadezi din realitate, dacă e să luăm în seamă ceea ce susține un studiu din 2015. De-atunci, psihologii au ținut să contrazică acest lucru – că încerci să eviți să te confrunți cu viața reală. Mai de grabă, specialiștii văd o legătură între pasiunea ta pentru fantezie și creativitatea de care ești în stare.

„Cei atrași de SF-uri sunt oameni cu o minte creativă. Aceștia dau dovadă de o formă clară de inteligență, care nu este subestimată în mod regretabil”, a declarat psihologul Kevin Brown.

Comediile – ești plin de energie!

Cei care urmăresc comedii pe micul și marele ecran sunt persoane cu multă energie și un entuzism ieșit din comun. De asemenea, aceste persoane sunt mai deschise noilor experiențe și sunt mai creative decât alții. Oricum ar fi, comediile ne fac bine – ne reduc nivelul cortizolului, adică al hormonului stresului, ceea ce este de dorit în cazul tuturor, nu-i așa?

foto - Shutterstock

Mai multe