Jucării periculoase pentru copii. Cum a făcut victime o păpușă aparent „inofensivă‟

20 ianuarie 2023   Lifestyle

Micuțe și simpatice, jucăriile sunt menite să îi distreze pe copii, dar se pot transforma și în dușmani dacă pun în pericol sănătatea celor mici. Este și cazul acestor jucării, care au fost retrase de pe piață, în urma unor incidente nedorite.

Probabil îți amintești cât de fericită erai când, copil fiind, primeai în dar o jucărie pe care ți-o doreai extrem de mult. Cu acest sentiment fac cunoștință și mulți copii, din ziua de astăzi, deoarece producătorii se asigură să le ofere bucurie, dar și siguranță. Ei gândesc bine conceptul produselor, astfel încât sănătatea celor mici să nu fie pusă în pericol. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat dintotdeauna. În trecut, pe piață se comercializau jucării care s-au dovedit a fi extrem de periculoase pentru siguranța celor mici. Din fericire, obiectele au fost retrase de la vânzare, iar tot ce ne rămâne este să privim în trecut și să învățăm din greșeli! 

Bile pentru apă („Aqua Dots‟) 

În anul 2007, o companie lansa pe piață cutii cu bile pentru apă. Părea a fi o modalitate inedită de distracție, deoarece bilele erau puse într-un recipient cu apă, iar ulterior acestea stocau lichidul în interior și își măreau volumul. Sigura problemă era reprezentată de materialul din care erau făcute bilele, care conținea o substanță chimică periculoasă pentru oameni. Potrivit „Poison‟, mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au înghițit aceste bile. 

Săgețile „Jarts‟ 

Jocul „Jarts‟ s-a dorit a fi varianta avansată a jocului „Darts‟, însă nu a avut deloc succes. Peste 6.000 de copii au fost internați, între anii 1970-1980, după ce s-au rănit în timp ce se jucau cu săgețile acestui joc. Cum au reușit? 

Citește și: Începuturile jucăriilor clasice. Unele dintre ele au fost create în mod accidental și au cucerit rapid lumea

Ei bine, săgețile erau mult mai mari spre deosebire de săgețile jocului Darts și mult mai ascuțite. Copiii lansau în aer aceste obiecte și astfel se răneau.

Hamace pentru copii 

Ce poate fi mai frumos decât să vezi un copil ce se relaxează în propriul hamac!? Un astfel de obiect se poate cumpăra și astăzi, însă sub o formă total diferită față de prima variantă. Inițial, pe piață au apărut hamace pentru copii tip plasă, însă acestea au fost retrase, după ce mai mulți copii s-au sugrumat, informează „Stars Insider‟. Astăzi, în comerț găsești varianta tip „cuib‟ a produsului, ce se dovedește a fi mult mai sigură pentru cei mici. 

Păpușa care mânca… degete

În anul 1996, o companie a scos pe piață „Snacktime Kid‟, o păpușă ce putea fi hrănită cu mâncare din plastic. Problema era că această jucărie nu făcea diferența între mâncarea ei și alte obiecte. Au existat mărturii conform cărora o astfel de păpușă era capabilă să mănânce degetele copiilor și chiar părul lor. 

Sursă foto: Pinterest  

Mai multe