Cele mai ciudate colecţii din lume. N-o să-ţi vină să crezi ce pasiuni au unii!

1 nate dewaele a wdm0 t fs unsplash jpg jpeg

O modalitate de a bate un record mondial pentru a intra în Cartea Recordurilor este să colecţionezi ceva ce nimeni altcineva nu doreşte. Unii au reuşit să adune o mulţime de obiecte la care nimeni nu s-ar gândi că sunt atrăgătoare sau utile, dar care surprind prin frumuseţea lor sau prin faptul că sunt unice.

Mulţi dintre noi au crescut cu pasiunea de a colecţiona timbre, reviste,cutii de chibrituri. Există însă şi oameni care au făcut o adevărată pasiune din a aduna obiecte mai puţin obişnuite pentru o colecţie şi au ales obiecte la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Scaune în miniatură

La început, americanca Barbara Hartsfield a început să cumpere scaune în miniatură ca o pasiune de weekend. După ce şi-a menţinut obiceiul timp de 10 ani, a obţinut o colecţie de nu mai puţin de 3.000 de scăunele până în anul 2008. Colecţia ei conţine scaune din sticlă sau din scobitori pe care s-a decis să le arate tuturor la muzeul ei din Stone Mountain, Georgia, Statele Unite ale Americii.

Hamburgeri în diverse forme

La fel ca mulţi dintre noi, americanului Harry Sperl din Florida îi plac hamburgerii. Spre deosebire de alţii, el şi-a dus pasiunea dincolo de a-i comanda ocazional la un fast-food. În ultimii 26 de ani şi-a umplut casa de cel puţin 3.700 de obicete în formă de hamburgeri.

Poreclit „Harry Hamburger”, Sperl şi-a început colecţia cu câţiva hamburgeri din plastic de distracţie, apoi a început să-i primească ca daruri de la prieteni şi admiratori. Astăzi, deţinătorul unui record mondial în materie de colecţii de hamburgeri, se poate lăuda cu un pat de apă în formă de hamburger, precum şi cu o motocicletă Harley Davidson personalizată, tot în forma gustării lui preferate. În cele din urmă, speră să deschidă un muzeu al hamburgerilor.

Dinozauri de jucărie

Cea mai mare colecţie de dinozauri de jucărie este a lui Randy Knol. I-ar face geloşi pe mulţi copii. A început să adune jucăriile după ce a primit un set de piese Flintstone de Crăciun în anii 1960. A ajuns deja la circa 6.000 de fiurine în formă de dinozauri pe care le păstrează în pungi, cutii şi recipiente de plastic. Colecţia n-a fost verificată încă de comitetul celebrei Cărţi a Recordurilor (Guinness World Records), dar există şanse mari să fie cea mai mare.

Indicatoare

Unii oameni cărora le place să călătorească cumpără tricouri sau brelocuri pentru a-şi aminti locurile în care au fost. Neamţul Rainer Weichert a ales să cumpere din locurile pe care le-a vizitat semne care indică „Nu deranjaţi!”. Începând din anul 2014, colecţia sa record a inclus cel puţin 11.500 de semne adunate din hoteluri, de pe nave de croazieră şi avioane din 188 de ţări. Unul dintre cele mai valoroase obiecte este un semn vechi de 106 ani de la Hotelul General Brock din Canada.

Un alt gen de indicatoare a colecţionat britanicul David Morgan care se mândreşte cu 500 de conuri de trafic. Obsesia lui a început în timp ce lucra pentru cel mai mare producător mondial de conuri de trafic. În anul 1986, un producător rival a susţinut că acel producător a copiat unul dintre desenele lor, aşa că Morgan a început să caute un con pentru a dovedi că designul nu era nou. Incidentul i-a stârnit o pasiune care l-a urmat pe parcursul întregii vieţi.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg