La ce se folosește dezumidificatorul în casă – 5 avantaje pe care trebuie să le cunoști

9 octombrie 2024   Lifestyle

Umiditatea din aerul casei poate fi eliminată cu ajutorul unui aparat special. Dezumidificatorul este dispozitivul care soluționează problemele din locuință, majoritatea legate de sănătate și confort.

Dacă ai auzit de dezumidificator, dar nu ai folosit unul până acum, în cele ce urmează vei descoperi câteva dintre avantajele acestui aparat.

De ce este util dezumidificatorul în casă și cum te poate ajuta

Elimină excesul de umiditate din încăpere

Umiditatea în exces poate duce la probleme de sănătate, nu doar de ambient în locuință. Atunci când umiditatea crescută de afară se simte și în casă, aerul este mai greu de respirat. Sunt multe persoane care întâmpină dificultăți în respirație tocmai din această pricină. 

Aici intervine dezumidificatorul care, odată instalat, poate regla și controla valorile de umiditate din încăpere. Dacă știi că te confrunți cu o astfel de problemă, poți opta pentru un dezumidificator de pe site-ul Altex.ro pentru a descoperi beneficiile pe care le are un astfel de aparat.

Previne dezvoltarea bacteriilor

Este bine cunoscut că bacteriile prosperă în medii umede, formând depuneri pe pereți atunci când umiditatea este ridicată. Practic, umiditatea excesivă favorizează apariția mucegaiului și igrasiei în locuință. Însă, utilizarea constantă a unui dezumidificator poate preveni acest fenomen. Acest aparat ajută la eliminarea surplusului de umiditate din aer, împiedicând astfel formarea mucegaiului și a altor bacterii dăunătoare.

Îi ajută pe cei cu probleme respiratorii

Sunt multe persoane care întâmpină dificultăți în respirație atunci când se află într-un mediu cu umiditate crescută. În asemenea situații, se recomandă folosirea dezumidificatorului pentru ca surplusul de apă din aer să fie eliminat. Pe de altă parte, persoanele care se știu cu astfel de probleme trebuie mai întâi să treacă pe la medicul de specialitate și să discute despre utilitatea unui aparat precum dezumidificatorul.

Păstrează mobila în condiții bune

Umiditatea ridicată dintr-o încăpere poate deteriora mobilierul, mai ales în sezonul rece, când rufele sunt uscate în interior. Impuritățile din aer pot deveni vizibile pe suprafața mobilei. În timp, acestea pot favoriza apariția mucegaiului și pot deteriora treptat materialele. Un dezumidificator poate fi de mare ajutor, eliminând excesul de umiditate din aer și menținând un nivel constant și scăzut al umidității, protejând astfel mobilierul.

Sporește confortul în locuință

Dezumidificatorul oferă numeroase beneficii, unul dintre cele mai importante fiind creșterea confortului în locuință. Un nivel optim de umiditate în casă ar trebui să fie între 40-45%, pentru a asigura un aer sănătos și respirabil, ceea ce contribuie la un confort suplimentar. 

Pe piață există diverse modele de dezumidificatoare, iar alegerea celui mai potrivit se face atunci când ai o idee clară despre nivelul de confort pe care îl dorești în locuința ta. Caracteristicile și funcțiile fiecărui model sunt detaliate de producători, astfel încât să poți face o alegere informată.

Acum că ai aflat despre utilitatea și avantajele unui dezumidificator, tot ce mai rămâne este să îți achiziționezi unul. Astfel, vei putea controla umiditatea din casă, vei respira un aer mai plăcut și vei preveni formarea mucegaiului.

@Shutterstock

Mai multe