Aer uscat în casă? Ce soluții rapide ai la îndemână

Aerul uscat din locuință poate să devină o problemă, mai ales în timpul iernii. Cea mai rapidă soluție constă în folosirea unui umidificator performant, însă există și alte metode eficiente ce te pot ajuta să echilibrezi nivelul de umiditate din casă. Iată care sunt acestea! 

image

În timpul sezonului rece, umiditatea scade odată cu temperaturile, ceea ce înseamnă că aerul din locuință devine mai uscat. Rezultatul? Buze și piele uscată, dureri de cap, nas înfundat și multe alte probleme. Aerul uscat poate să afecteze inclusiv imunitatea corpului la bacterii, viruși și alergeni. Ca să stai departe de aceste probleme ce pot să apară, ține cont de aceste strategii ce te ajută să echilibrezi nivelul de umiditate din locuință! 

Cum rezolvi problema unui aer prea uscat? 

Dacă nu ești pregătit să cumperi un umidificator, există și alte soluții simple ce te pot ajuta să scapi de aerul uscat din locuință.

Mai întâi, este bine să pui în camera în care petreci cel mai mult timp, așa cum este livingul sau dormitorul, plante pe care să le uzi frecvent. Se spune despre floarea „Flamingo” că este una dintre plantele care curăță aerul din casă. Citește mai multe despre ea aici!

O altă strategie care ajută este să aerisești des locuința și să lași ușile deschise în casă, pe cât posibil. Poziționarea umidificatoarelor din ceramică pe calorifere te poate ajuta, dar și uscarea hainelor umede în casă îți poate fi de folos. 

Citește și: FOTO Plante care absorb umiditatea din casă. Înfrumusețează locuința și o purifică 

Potrivit „Web Md”, pentru a evita ca aerul uscat să te afecteze, bea apă pe tot parcursul zilei, mai ales dacă petreci mult timp în casă. Și dușurile scurte te-ar putea ajuta, deoarece aburul și căldura băilor lungi îți pot usca pielea. Încearcă să reduci temperatura apei, folosește un săpun cu ingrediente naturale și nu uita să utilizezi o loțiune de corp cu efect hidratant! 

Avem soluții și pentru eliminarea umezelii din casă! 

Prea multă umiditate? Pentru început, încearcă să ștergi și să usuci toate suprafețele umede din casă, așa cum sunt geamurile cabinei de duș, covorașele de baie, prosoapele și vasele din bucătărie.

De asemenea, evită să usuci hainele în casă și asigură-te că ventilatoarele din casă funcționează în mod optim. O altă soluție constă în folosirea absorbanților de umiditate, așa cum sunt cărbunii activi pe care îi găsești în magazinele de specialitate.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg