Ce boli se manifestă prin amorţirea degetelor
Dacă ţi s-a întâmplat să-ţi amorţească degetele destul de des, n-ar fi rău să-ţi pogramezi o vizită la medicul de familie. Poate fi un prim simptom al unor afecţiuni la care nu te-ai fi gândit.
Parestezia, adică amorţeala mâinilor, poate anunţa boli sau tulburări ce îngreunează fluxul de sânge sau lezează nervii. De altfel, cele mai multe femei trec prin aceste stări în perioadele de menstruaţie sau când au deficit de calciu. Oricum ar fi, parestezia este un semn că ar trebui să mergi la medic, mai ales dacă ţi se întâmplă des.
Atac ischemic tranzitoriu
Persoanele stresate, care nu reuşesc să se odihnească cât trebuie, care trăiesc într-un mediu în care informaţiile circulă prea mult şi prea repede, este posibil să se confrunte cu amorţeala degetelor de la mâini din cauza atacurilor de panică. Acestea sunt însoţite de furnicături în degete şi pot fi cauzate de un amestec de oboseală, lipsă de magneziu şi vitamine. De altfel, furnicăturile pot fi însoţite şi de tremurături.
Amorţeala degetelor de la mâini poate ascunde, totuşi, boli mai grave, precum atacul ischemic tranzitoriu sau boala lui Raynaud. În aceste cazuri, amorţeala este provocată de reducerea sau chiar blocarea fluxului sanguin către o parte din creier, din cauza unui cheag de sânge. Simptomele sunt trecătoare, căci fluxul se restabileşte după câteva minute. Nu la fel se întâmplă şi în cazul unui atac cerebral vascular, care poate provoca paralizie.
Află ce alte boli mai poate ascunde amorţirea degetelor pe clicksanatate.ro.