Furnicături mâini şi picioare. 4 boli ce se ascund în spatele lor

furnicături mâini şi picioare jpeg

Furnicături mâini şi picioare. Dacă nu suferi de vreo boală şi te confrunţi în permanenţă cu furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor, atunci trebuie să mergi la un specialist să te vadă. Aceste furnicături pot ascunde grave probleme de sănătate.

Atunci când stai mai mult timp pe scaun sau stai cu picioarele încrucişate,te confrunţi de cele mai multe ori cu furnicături. Acesta este un lucru normal şi nimeni nu-şi face griji în privinţa lui. Dar,dacă simţi furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor în mod regulat,trebuie luate măsuri. Nu este normal să te confrunţi cu ele continuu.

Furnicături mâini şi picioare - Iată care sunt cele mai comune cauze care duc la apariţia furnicăturilor: 1. Muşcarea venelor la nivelul gâtului sau spatelui

Atunci când dormi cu capul strâmb sau într-o poziţie incorectă,dimineaţa te trezeşti cu durere la nivelul gâtului. Nervii au fost suprasolicitaţi şi a apărut durerea. Chiar dacă nu este o problemă gravă,poate cauza furnicături în palmă şi picioare,sau te poţi confrunta cu anumite dureri atunci când stai jos sau vrei să te întorci brusc.

Totuşi,este important să mergi la un specialist dacă durerile persistă,deoarece,în timp se poate dezvolta boala

. De asemenea,la fel de important este evitarea masajului în zona cu durere,pentru că problema se poate agrava.

2. Furnicături mâini şi picioare - Deficitul de vitamina B 12

Te confrunţi cu furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor? Deficitul de vitamina B 12 ar putea fi cauza. În plus,această carenţă poate duce la

,pentru că nu are puterea de a produce în sânge celule roşii.

-Oboseală

-Paliditate

-Ameţeli

-Respiraţie îngreunată

-Dificultate în concentrare

-Depresie

Atunci,este timpul să faci anumite schimbări în dieta zilnică,iar primul lucru pe care-l poţi face este consumul de alimente bogate în vitamina B12.

3. Diabet

Dacă suferi de diabet,pre-diabet,sau tratamentul include administrarea de insulină,atunci trebuie să fii foarte atentă cu nivelul de glucoză din sânge. Atunci când glucoza din sânge este prea mare,poate afecta nervii şi cauza furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor.

4. Furnicături mâini şi picioare - Hipotiroidism

Atunci când glanda tiroidă nu funcţionează corect,te poţi confrunta cu furnicături,oboseală,sensibilitate la rece,îngrăşare,piele uscată şi căderea părului.

Ai observat la tine unul dintre aceste simptome în ultimele luni? Dacă da,atunci trebuie să mergi neapărat la medic. Problema se poate agrava dacă nu este administrat tratamentul corect.

Credit foto: www.steptohealth.com