Evită aceste alimente când suferi de hiperaciditate

5 decembrie 2017   Modă

Aciditatea gastrică este o problemă frecventă astăzi, cu care se confruntă tot mai multe persoane. Principala cauză a hiperacidităţii este alimentaţia - mâncarea de tip fast-food, dulciurile şi băuturile carbogazoase - contribuie la creşterea nivelului de aciditate din stomac. Iată care sunt produsele la care trebuie să renunţi dacă suferi de hiperaciditate:

Mâncarea procesată

Produsele procesate, cum sunt chips-urile, cerealele, covrigeii, care conţin o cantitate mare de sare sau zahăr, ar trebui evitate. Un studiu a arătat că persoanele care au o alimentaţie care cuprinde o cantitate mare de sodiu, se pot confrunta des cu hiperaciditate. La fel de nocive pentru sănătatea stomacului sunt şi alimentele prăjite.

Alcoolul

Multe dintre băuturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul şi vinul  pot provoca creşterea nivelului de aciditate. Dacă suferi des de reflux gastroesofagian, renunţă să mai bei băuturi alcoolice. Trebuie să acorzi atenţie reacţiilor pe care le are organismul.

Laptele

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi şi multe dintre ele pot provoca hiperaciditate.  Însă, nu toţi oamenii au aceste efecte negative după ce beau lapte sau mănâncă brânză ori iaurt. Cu toate acestea, dacă tu simţi că ceva nu este în regulă după ce le consumi, renunţă la ele pentru o perioadă.

Ouăle

Ouăle sunt sănătoase, însă dacă suferi de reflux gastroesofagian trebuie să le eviţi. Ouăle sunt bogate în grăsimi, lucru care poate provoca creşterea nivelului de acid în stomac.

Cafeaua

O ceaşcă de cafea pe zi este suficientă, dar pentru persoanele care beau mai multe ceşti de cafea pe zi plus alte băuturi care conţin cofeină, riscul ca ele să sufere de hiperaciditate este foarte mare. Oamenii care deja suferă de reflux gastroesofagian vor tonde să-şi agraveze starea consumând mai multe băuturi cu cofeină. Când se bea cafea imediat după masă, atunci apare aciditatea severă. Este recomandat să optezi pentru ceai de muşeţel sau ceai verde pentru a preveni afecţiunea.

Mai multe