Leacuri de ajutor în hiperaciditate

1 70588 original jpg jpeg

Senzaţia de arsură în capul pieptului nu-ţi mai dă pace? Ţi-ar fi poate mai bine dacă ai renunţa la băuturile carbogazoase, cafea, prăjeli şi dulciuri. Alături de aceste măsuri simple, alege şi unul sau două tratamente naturiste, pe care să le urmezi pe o perioadă mai lungă de timp.

 Infuzie de chimen 

Extraordinare pentru restabilirea bunei funcţionări a aparatului digestiv,seminţele de chimen au acţiune antiseptică,stimulează secreţia gastrică,domolesc durerile şi arsurile stomacale. Din acestea poţi prepara o supă pe cât de hrănitoare şi delicioasă,pe atât de bună pentru stomac,pentru că se comportă ca un pansament gastric. Un alt mod de a profita de beneficiile chimenului este să faci un ceai,pentru care ai nevoie de o lingură de seminţe şi 250 ml de apă clocotită. Bea din infuzie pe parcursul zilei,după fiecare dintre cele trei mese principale.

  Suc de cartofi  

Când arsurile apar frecvent,prepară-ţi suc proaspăt de cartofi. Pe parcursul a 30 de zile,de 2-3 ori pe zi,bea câte o jumătate de pahar cu suc de cartofi simplu sau amestecat cu suc de morcovi,miere şi zeamă de lămâie. Mai mult,deoarece au în compoziţia lor substanţe alcalinizante,cartofii acţionează ca un pansament gastric. Mănâncă-i fierţi,copţi sau înăbuşiţi,iar arsurile vor dispărea.

Tinctură de gălb     enele

Florile de gălbenele sunt un leac ideal nu doar în cazul unei gastrite hiperacide,ci şi în ulcer gastroduodenal,colecistită,dischinezie biliară ori pentru creşterea secreţiei biliare. Poţi folosi de pildă tinctura de gălbenele. Dacă vrei s-o faci tu,lasă la macerat 20 de flori în 100 ml de alcool de 70 °C,10 zile. Agită sticla zilnic,iar din tinctura obţinută bea 20 de picături de 3 ori pe zi. În afecţiunile stomacului este de ajutor şi decoctul de flori de gălbenele în lapte. Pune la fiert un litru de lapte şi o linguriţă de flori uscate şi mărunţite. Când laptele a scăzut la o treime din cât era la început,stinge focul şi lasă lichidul la răcit. Bea din el câte puţin,de-a lungul unei zile.

Mac     erate cu efe     ct rapid

Din isop,frunze de mentă,seminţe de in şi flori de salcâm îţi poţi face acasă macerate de ajutor în caz de hiperaciditate. Înainte de mesele principale,bea o cană de macerat. Pentru cel din salcâm,ai nevoie de 3 linguri de flori uscate,pe care le laşi peste noapte într-un litru de apă rece. Maceratul de isop îl poţi face dintr-o linguriţă de plantă la un pahar cu apă,pe care le laşi la temperatura camerei,de seara până dimineaţa. La prepararea maceratului de in şi mentă,pune în 250 ml de apă rece o linguriţă de pulbere din cele două ingrediente.

Trata     ment de u     rgenţă

Dacă ai mâncat gras sau prăjeli şi te confrunţi cu neplăcutele arsuri de stomac,eşti salvată dacă ai biocarbonat de sodiu în casă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriţă de bicarbonat în puţină apă,cu un strop de oţet de mere. Din pasta care rezultă ia de patru ori pe zi. Este un remediu la care apelezi numai când nu mai poţi surporta arsurile,fără a prelungi tratamentul şi fără a-l repeta prea des. 

Sfat C     lick! pentru     femei

-Adaugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir rasă într-o cană cu apă fierbinte. Acoperă cana 10 minute,apoi lasă infuzia la răcit şi bea-o înainte de masă.

-Ţine o cură cu aloe vera şi turmeric pe o perioadă de 3 luni. Amestecă un litru de gel de aloe vera cu 20 g turmeric şi ia două linguri dimineaţa şi seara,pe stomacul gol.