Principalele simptome ale cancerului de stomac
Cancerul de stomac este boala silenţioasă care ucide mii de oameni în fiecare an. Şansele de supravieţuire există, dar doar când sunt depistate la timp. Asta înseamnă că este foarte important să acorzi atenţie simptomelor care indică faptul că ai putea suferi de această afecţiune.
Recunoaşterea simptomelor cancerului de stomac nu este o sarcină uşoară – adesea seamănă cu gripa sau cu o infecţie virală. Lăsarea simptomelor netratate poate duce la apariţia cancerului de stomac, care progresează lent, dar este mortal în ultimele stadii. Cel mai frecvent tip de cancer de stomac este adenocarcinomul, care este responsabil pentru mai mult de 90% din cazuri.
Iată care sunt simptomele precoce ale cancerului de stomac:
- Tranzit intestinal neregulat
- Sânge în scaun
- Vărsături
- Greaţă
- Anemie
- Senzaţie de prea plin şi după o masă uşoară
- Lipsa poftei de mâncare
- Dureri abdominale dureroase
După cum poţi observa, simptomele nu sunt foarte specifice, de aceea oamenii le ignoră de obicei. Dar cancerul de stomac poate fi totuşi prevenit. Evitarea alimentelor procesate şi zaharoase, precum şi a cărnii roşii, cât de mult poţi, este recomandată de majoritatea experţilor.
Medicii recomandă să se urmeze o dietă sănătoasă bogată în alimente care conţin fibre şi alţi nutrienţi, precum şi fructe şi legume proaspete. Trebuie să incluzi şi consumul de turmeric - acest condiment special are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea cancerului.
Deşi benefic, turmericul nu este cu adevărat biodisponibil. Pentru a creşte rata de absorbţie şi a permite să treacă de bariera intestinală, trebuie amestecat cu piper negru sau ghimbir, precum şi cu ulei de măsline. Piperul piper poate stimula biodisponibilitatea turmericului cu 2000%, ceea ce face ca acesta să fie un plus ideal pentru condimente.
Iată o reţetă simplă care te va ajuta să beneficiezi de proprietăţile turmericului în mod corespunzător:
Ai nevoie de:
- ¼ lingură turmeric
- ½ lingură ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit de piper negru
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le cu o lingură. Mănâncă pasta obţinută sau adaug-o peste salată. Consum-o de câteva ori pe zi pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a preveni cancerul de stomac.
Credit foto: www.livestrong.com