Semnele dezechilibrului hormonal la femei

27 septembrie 2017   Modă

Simptomele dezechilibrului hormonal la femei pot începe spre apropierea vârstei de 30 de ani şi în jurul vârstei de 40 de ani. Acestea tind să se cronicizeze odată cu înaintarea în vârstă, mai ales dacă în primii ani ai apariţiei sunt total ignorate şi netratate.

Simptomele dezechilibrului hormonal la femei sunt numeroase, de aceea, este bine să ştim exact care sunt acestea pentru a le putea remedia:

Alergiile, depresia, oboseala, anxietatea, endometrioza, căderea părului, creşterea de păr facial, dureri de cap, ameţeli, apetit sexual scăzut, infecţii şi incontinenţă urinară, fibroame uterine, creştere în greutate, retenţie de apa sau balonare, toate acestea se numără printre cele mai frecvente simptome ale dezechilibrului hormonal la femei.

De regulă, acestea apar ca urmare a variaţiilor de estrogen şi progesteron din organism. Modul în care organismul uman produce aceşti hormoni diferă de la o lună la alta în funcţie de nivelul de stres, de dietă, mişcare şi, cel mai important, în funcţie de ovulaţie şi lipsa acesteia.

În ţările civilizate, femeile sunt supuse zi de zi stresului, lipsei mişcării, alimentaţiei neadecvate, ceea ce duce la dezechilibrul hormonal, ale cărui simptome sunt de cele mai multe ori ignorate.

Cum poate şti o femeie că se confruntă cu un astfel de dezechilibru?

Dincolo de analizele periodice pe care orice femeie trebuie să le facă, în cazul în care aceasta experimentează unul dintre simptomele enumerate mai sus vizita la medic este mai mult decât necesară.

Cum sunt remediate dereglările hormonale?

Cel mai probabil, după vizita la medic şi aflarea diagnosticului, pe lângă tratamentul medicamentos, medicul va recomanda schimbarea stilului de viaţă. De la alimentaţie, până la reducerea nivelului de stres pe cât posibil, toate acestea sunt schimbări necesare pentru rezolvarea dezechilibrelor hormonale. Chiar dacă nu te confrunţi cu niciunul dintre simptomele dezechilibrului hormonal, un regim alimentar echilibrat combinat cu mişcarea zilnică te ajută să le previi.

Sursa foto: psycom.net

Mai multe