Alimente care cauzează dereglări hormonale

1 72310 original jpg jpeg

Stresul, medicamentele, dar şi anumite alimente cauzează dereglări hormonale. În ceea ce priveşte ultimul factor, află ce alimente îţi pot afecta hormonii.

Alimente care cauzează dereglări hormonale-Produsele pe bază de soia

 

Produsele alimentare pe bază de soia suprimă funcţiile tiroidei,ceea ce înseamnă pot apărea cu uşurinţă dereglări hormonale care îţi pot afecta organismul. Consumul regulat de soia este asociat cu apariţia disfuncţiilor sexuale,a schimbărilor bruşte de compartament,a infertilăţii,a creşterii în greutate şi a pierderii masei musculare.

Carnea de pasăre poate cauza dereglări hormonale

 

De obicei,carnea de pasăre care se găseşte în comerţ nu este atât de sănătoasă precum pare,din cauză că abundă în estrogen. Prea mult estrogen în corp nu numai că duce la apariţia unui dezechilibru hormonal,dar poate favoriza şi apariţia cancerului,în special a celui mamar.

Alimente care cauzează dereglări hormonale-Coloranţii artificiali

 

Poate că par inofensivi,însă coloranţii artificiali au capacitatea de a distruge hormonii. Substanţele pe care le conţin atacă sistemul endocrin şi duc la apariţia dereglărilor hormonale ce-ţi pot da peste cap organismul. Aşadar,evită cât mai mult alimentele care conţin coloranţi artificiali.

Produsele lactate pot cauza dereglări hormonale

 

Cu cât mănânci mai multe produse latate,cu atât ai un risc mai mare de a suferi de cancer,din cauză că substanţele ce se găsesc în lapte şi brânzeturi cresc cantitatea de estrogen din corp.