Nu e nevoie să te transformi într-un robot, ia-ți un robot de bucătărie potrivit

26 octombrie 2023   Lifestyle

Deținerea unui robot de bucătărie a devenit, în cele din urmă, o necesitate. Adio timpului extenuant petrecut în bucătărie în defavoarea altor activități menite să te recreeze.

Acum, roboții de bucătărie îți facilitează experiența de gătit, cum nu credeai că ar fi vreodată posibil.

Dacă nu știi ce multi-cooker să îți iei sau nu te-ai decis dacă merită această investiție, uite un ghid care te-ar putea ajuta să înțelegi mai bine ce presupune acest tip de produs.

Există mai multe tipuri de multi-cookers?

Da, există, iar astăzi vei descoperi mai multe despre 4 dintre ele.

#1. Robotul Portabil

Un multi-cooker portabil este ușor, compact și ușor de curățat. Este ideal pentru garsoniere, bucătării mici, camere de închiriat sau camping.

Unele modele au un sistem dual de gatit care permite atât prăjirea cât și fierberea. Alte modele au o oală și o tigaie antiaderentă care pot fi stivuite împreună și folosite ca recipiente pentru mâncare. Mânerele pot fi pliate atunci când nu sunt folosite pentru a economisi spațiul de depozitare.

#2. Oala sub presiune

O oală sub presiune este un multi-cooker etanș, adesea realizat din oțel inoxidabil sau materiale ceramice, care gătește ingrediente folosind presiune electrică.

Este o oală incombustibilă folosită pentru a găti alimente cu abur sub presiune. De obicei, gătirea se face prin captarea aburului în interiorul oalei cu un capac, lăsându-l să se acumuleze sub presiune și temperatură înainte de a-l elibera pe tot dintr-o dată printr-o supapă de reglare de deasupra capacului.

Temperatura ridicată generată de aburul captat crește atât timpul de gătire, cât și temperatura, ceea ce permite un timp mai scurt de expunere a alimentelor care sunt gătite la temperaturi ridicate care distrug microorganismele și enzimele necesare digestiei.

Oalele sub presiune costă de obicei mai mult decât oalele și tigăile obișnuite, dar sunt mult mai ieftine decât alte sisteme de gătit sub presiune. De asemenea, pot fi mai sigure datorită capacelor grele, dar prezintă un risc mai mare de arsuri accidentale pentru oricine intră în contact cu ele.

Oalele sub presiune obișnuite au avantajul suplimentar de a se încălzi mai repede, deoarece sunt mai groase, conduc mai bine căldura și este mai puțin probabil să ardă alimentele.

#3. Robotul multifuncțional

Un robot multifuncțional, așa cum arată și denumirea, servește mai multor scopuri, inclusiv gătirea lentă, gătirea la abur, gătirea sub presiune sau gătirea la grătar. Are mai multe compartimente pentru a găti mai mult de un produs simultan. Poate găti instantaneu orice aliment sau băutură plasată în el, deoarece folosește abur sub presiune pentru a obține acest rezultat. Acest lucru îl face mai bun decât o oală sub presiune, care trebuie mai întâi adusă la temperatura de gătit înainte de a găti orice mâncare în interior. Acest proces durează ceva timp, iar unii nutrienți se pot pierde în procesul de gătire. În plus, mai poți fi deranjat de vaporii de apă care se formează pe capacul dispozitivului.

Din această categorie de produs, poți încerca Tefal One Pot, il gasesti pe Emag. Doar intră într-un magazin online de încredere și vei afla ce minuni poate să facă această oală.

#4. Multi-cooker cu gătire lentă

Un robot de bucătărie (vezi oferta Emag) de tip multicooker funcționează similar cu un aragaz care gătește lent ingredientele folosind abur și căldură. Este foarte eficient la fierberea alimentelor în timp la o temperatură scăzută pentru a descompune bucățile dure de carne și a le permite să absoarbă aroma din condimente. Acesta include funcționalități suplimentare precum rumenirea și fierberea. Poate fi folosit aproape în același mod ca un aragaz lent – îți pui ingredientele înainte de a seta temperatura și cronometrul – dar îți permite și să rumenești carnea înainte de a termina cu fierberea.

Există multe modele disponibile, dar ele diferă în primul rând prin cât de mult pot găti simultan. Unele tipuri au doar o oală. Altele permit utilizarea simultană a două sau chiar trei oale – ideal pentru persoanele cărora le place să gătească loturi mari de alimente care vor dura câteva zile.

Tu ce robot de bucătărie vei achiziționa?

Mai multe