Folia de aluminiu ne salvează din multe situații, dar iată cum NU se folosește!

Folia de aluminiu este nelipsită din bucătărie, dar pentru a fi eficientă, trebuie să știi cum să o folosești corect. În caz contrar, nu menține căldura și inclusiv poate să devină periculoasă. Iată cum nu ar trebui să o utilizezi! 

image

Pe lângă rolurile esențiale pe care le are în bucătărie, unde ajută la gătit, coacere și la împachetare, folia de aluminiu curăță obiectele din argint pătate și izolează termic ferestrele sau ușile. Dar iată cum nu trebuie să fie folosit acest obiect!  

Citește și: Se folosește de 100 de ani, dar este sănătos să folosești folie de aluminiu atunci când gătești? 

În cuptorul cu microunde 

O greșeală pe care o poți face este să pui folia de aluminiu în cuptorul cu microunde. Asta pentru că microundele emit unde electromagnetice, iar când este expusă la radiația cu microunde, folia de aluminiu poate provoca scântei și chiar incendii.  

Plasată deasupra hainelor în timpul călcării 

Folia de aluminiu te poate ajuta să calci hainele mai ușor, deoarece reflectă căldura și netezește țesătura. Însă aceasta se plasează sub haina care urmează să fie călcată, nu deasupra sa. Dacă folia va fi plasată pe obiectul vestimentar, acesta nu se va călca uniform. 

Pusă pe interiorul ferestrelor 

Folia de aluminiu poate fi utilizată temporar pentru izolarea termică a ferestrelor, dar o greșeală pe care mulți oameni o fac este să o plaseze pe interiorul geamurilor. Dacă aceasta este pusă pe interior, nu va izola la fel de bine ca în situația în care este pusă pe exteriorul ferestrelor. 

Vezi și: VIDEO INEDIT! Uite cum poți să-ți faci bucle cu ajutorul unui creion! 

O altă greșeală: folosești o folie prea subțire 

Dacă folia de aluminiu este subțire, aceasta s-ar putea rupe cu mai multă ușurință, ceea ce poate duce la gătirea neuniformă a alimentelor. De asemenea, o folie de aluminiu ruptă expune aimentele la căldura directă și provoacă arderea lor. 

Alte exemple de situații în care folia de aluminiu nu trebuie utilizată:

  1. Pentru ambalarea sau gătirea alimentelor acide, deoarece poate duce la transfer de aluminiu în mâncare;
  2. În interiorul mașinii de spălat vase, deoarece îi poate deteriora componentele;
  3. La înfășurarea alimentelor grase, deoarece grăsimea se scurge mai ușor din recipiente.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg