Cum să combaţi constipaţia din timpul sarcinii

16 februarie 2018   Parenting

Un fenomen deloc plăcut, constipaţia poate să apară mai ales în timpul sarcinii, din cauza schimbărilor la nivel hormonal.

În special în primul trimestru, în organismul mamei creşte nivelul progesteronului, ceea ce încetineşte parcursul scaunului în intestine. Chiar dacă rolul acestui hormon este de a relaxa musculatura şi ligamentele, pentru a pregăti corpul mamei în vederea expansiunii necesare pentru a face loc bebeluşului şi pentru a facilita naşterea, schimbările pot avea un impact negativ asupra tranzitului intestinal, în primul trimestru mai ales.

Organismul se pregăteşte pentru dezvoltare

Din păcate, constipaţia este una dintre problemele cu care se confruntă majoritatea gravidelor la un moment dat şi asta din cauza faptului că întregul sistem digestiv devine mai lent pentru ca intestinele să extragă nutrienţii de calitate necesari pentru dezvoltarea fătului. În felul acesta corpul absoarbe apa înainte de a trece prin intestine şi apare constipaţia urmată de slăbirea muşchilor pelvieni, iar cum sarcina creşte şi uterul se măreşte, acesta va apăsa pe vezică, fapt ce va agrava starea de constipaţie.

Descoperă cu ce remedii naturiste poţi combate constipaţia în sarcină pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Mai multe