Vrea un tatuaj? Iată ce riscuri implică!

20 februarie 2018   Parenting

Ca părinte, îţi revine responsabilitatea de a-ţi îndruma copilul să ia decizii corecte, chiar şi atunci când a crescut. În acelaşi timp, nu îţi doreşti nici să îi ştirbeşti personalitatea. Cum trebuie procedat atunci când adolescentul tău îţi spune că vrea un tatuaj?

Pentru început, poartă o discuţie deschisă cu el, ca de la prieten la prieten. Fără reproşuri şi un ton oficial, căci nu vei obţine nimic astfel. Prezintă-i care sunt riscurile la care se expune şi căutaţi împreună informaţii despre tot ceea ce implică realizarea unui tatuaj.

Regretul cauzat de imposibilitatea de a-l şterge

Explică-i că a-şi face un tatuaj este o decizie care se ia pe viaţă şi nu trebuie să se grăbească, ci să se gândească bine înainte. Chiar dacă îşi doreşte cu ardoare să îşi facă un tatuaj, fie din cauză că este atras de arta împodobirii corpului cu ajutorul desenelor, fie că a fost convins de anturaj, discută deschis cu el.

Spune-i că există riscul ca mai târziu să regrete alegerea făcută şi că trebuie să fie conştient că, uneori, a-ţi face un tatuaj poate reprezenta o alegere pe viaţă, căci nu toate astfel de desene pe piele se pot scoate. Dacă şi tu ai unul sau mai multe tatuaje, povesteşte-i despre experienţa ta, toate etapele prin care ai trecut şi dacă acum eşti împăcată sau nu cu decizia luată.

Se expune infecţiilor

Dincolo de durerea pe care o poate resimţi, în funcţie de zona corpului în care ar vrea să îşi facă tatuajul, infecţiile sunt un factor important care trebuie luat în considerare. Deoarece pielea sângerează în momentul tatuării, riscul infecţiilor precum cele cu hepatita B sau C, creşte.

S-a constatat chiar că prezenţa virusului hepatitei C (HCV), care produce deteriorarea ficatului, este de 9 ori mai crescut la persoanele care se tatuează. De asemenea, pot apărea şi granuloamele, cicatrici cheloide (dezvoltarea anormală şi creşterea în dimensiuni a ţesutului cicatriceal), dermatita de contact şi reacţiile alergice, în special în cazul tatuajelor la care s-a folosit mult pigment de culoare roşie, verde, galbenă sau albastră.

Află care sunt riscurile tatuajelor pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: yourteenmag.com/health

Mai multe