Ce trebuie să ştii înainte să îţi faci un tatuaj

1 73747 original jpg jpeg

Te tentează să îţi faci un tatuaj, dar încă nu eşti hotărâtă? Dacă eşti o persoană care nu ţine cont de riscuri, atunci ai putea să încerci. Sub formă de fluture, stea, notă muzicală, cheia sol sau alte simboluri, fiecare tatuaj va transmite lumii ceva despre tine.

Moda tatuajelor

Moda tatuajelor vine de la vedetele de peste Ocean,precum Angelina Jolie sau Rihanna,care şi-au inscripţionat mai multe mesaje cu o semnificaţie specială legată de oamenii din viaţa lor şi de experienţele trăite de-a lungul timpului. Astăzi,tinerii aleg tatuajele nonconformiste şi foarte expresive care să îi scoată în evidenţă şi să le rămână amintire.

Tatuajul permanent

După cum îi spune chiar numele,tatuajul permanent va îmbătrâni cu tine şi îl vei avea toată viaţa ca amintire. Pigmentul se introduce sub piele,la 1-4 milimetri,în funcţie de grosimea pielii şi locul în care este desenat. Este dureros doar în anumite zone ale corpului.

Tatuajul semi-permanent

Este un tatuaj care durează aproximativ 5 ani. Acul de pigmentare nu pătrunde foarte adânc în epidermă,ci rămâne fixat în primele straturi ale acesteia. Culorilenu sunt atât de intense şi se elimină pe parcursul anilor.

Tatuajul cu Henna

Este un tatuaj ce îşi are origine în tradiţia musulmană. Deşi nu doare deloc,acest tip de tatuaj nu rezistă foarte mult,ci maxim 2 săptămâni. Dacă ţi-e frică de tatuaje,poţi încerca unul cu henna şi să vezi dacă îţi place.

Riscurile tatuajelor

Mare atenţie atunci când alegi să îţi faci un tatuaj! Poţi contactainfecţiibacteriene sau virale,care se pot agrava. Dacă te confrunţi cu o astfel de situaţie,mergi imediat la medicul dermatolog. Respectă cu stricteţe indicaţiile specialistului şi nu neglija orice modificare a tatuajului tău!

Cum îl îndepărtezi?

Ţi-ai făcut un tatuaj şi nu eşti mulţumită de el sau pur şi simplu nu te mai caracterizează? Poţi să îl îndepărtezi cu ajutorul laserului,care va decolora pigmentul de culoare. Nu este dureros,dar ai putea să rămâi cu semne pentru totdeauna. Dacă nu vrei să încerci îndepărtarea prin laser,poţi opta pentru criogenarea tatuajului numită dermabraziune. Zona tatuată este îngheţată pentru a evita durerea sau sângerarea iar apoi sunt eliminate straturile ce conţin pigmenţi. Este mai costisitor decât laserul şi e posibil să rămâi cu un semn.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg